2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyben lehet az állatkísérletek tilalma – Európa-szerte gyűjtik az aláírásokat

A Dove és a The Body Shop számos természetvédelmi szervezettel összefogásban küzd azért, hogy 1 millió európai polgár mozgósításával megmentsék a kozmetikumok állatkísérlet-mentességét Európában.

Az állatokat több mint 50 éve használják a kozmetikai tesztelések során. Több évtizedes kampány után 2009-ben az Európai Unió betiltotta az állatkísérleteket a kozmetikai iparban – ez az egész világon követendő példa és elérni kívánt eredmény lett.

Az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) új stratégiájában állatkísérleteket javasol a fogyasztók által évek óta biztonságosan használt összetevőkön. Ha ezt elérik, állatok millióit vetik alá kegyetlen és teljesen szükségtelen teszteknek. A Dove és a The Body Shop, kettő a legnagyobb cruelty free márkák közül – több mint 100 év egyesített tapasztalatával a kozmetikai ipar jobbá tétele terén – 100 állatvédő szervezettel fogott össze Európa állatkísérlet-mentességének megőrzése érdekében.

Az állatokat nélkülöző tudományos alternatíváknak köszönhetően – amelyeket évtizedek óta fejlesztenek és használnak – a biztonság érdekében már nincs szükség állatkísérletekre.

– hangsúlyozzák a kampányban részt vevő vállalatok és szervezetek, amelyek 
arra buzdítják most az európai polgárokat, hogy írják alá az európai polgári kezdeményezést, és együtt követeljék, hogy az Európai Bizottság ne szegje meg ígéretét egy olyan Európáról, amelyben az állatok már nem szenvednek és nem halnak meg a kozmetikumokért.

Az európai polgári kezdeményezések révén aktívan részt vehetünk az uniós szakpolitikai döntéshozatalban. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság mérlegeljen egy kezdeményezést, uniószerte legalább egymillió polgárnak támogatnia kell azt. Erre ebben az esetben a www.savecrueltyfree.eu oldalon van lehetőség.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: becool.hu
Vissza
Hírfolyam