2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két újabb világmárka mondott nemet az állati szőrmére

A 2022. őszi kollekciótól kezdődően már nem fognak szerepelni állati szőrméből készült termékek az Yves Saint Laurent és a Brioni kínálatában – jelentette be a két divatház anyacége, a luxusipari Kering-csoport.

A csoport divatházai közül elsőként a Gucci már 2017-ben bejelentette kilépését a szőrmebizniszből, példáját később követte a Balenciaga, a Bottega Veneta és az Alexander Queen.

Az YSL és a Brioni a csoport utolsó két tagvállalata, amely még felhasznált állati eredetű prémet.

Az elmúlt években több más világmárka, köztük a Chanel, az Armani, a Burberry, a Macy's, a Canada Goose, a Michael Kors, a Prada és a Versace is hátat fordított az állami szőrméknek.

A világ első számú luxusipari csoportja, az LVHM egyelőre dacol az állatvédők követeléseivel, és engedi, hogy divatházai, köztük a Louis Vuitton, Celine, Givenchy vagy a Dior, továbbra is kínáljanak állati prémet, bár a csoportból elsőként a Stella McCartney már száműzte kínálatából a szőrmét és más állati termékeket.

Az utóbbi években harcias állatvédőként ismert egykori francia filmcsillag, Brigitte Bardot üdvözölte a Kering-házak lépését, és a példa követésére szólította fel az LVHM-et is.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam