2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felgyorsulhatnak a környezettudatos innovációk az ingatlanszektorban

A fenntartható ingatlanfejlesztések és ezzel a környezettudatosan fejlődő épített környezet megteremtése érdekében Magyarország vezető ingatlanfejlesztő cégeit tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület együttműködési megállapodást kötött a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületével (HuGBC) és a Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközponttal.

Az együttműködés felgyorsíthatja a környezettudatos innovációt az ingatlanfejlesztési szektorban – jelentette be az IFK elnöke, Takács Ernő az  Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) keddi közleményében.

Takács Ernő kiemelte: a változások új feladat elé állítják a felelős tervezőket éppúgy, mint a jövő iránt felelősséget érző építtetőket.

„Óriási a fejlődés ezen a területen, hiszen csaknem egy új szektor megszületéséről beszélhetünk, új termékekkel, technológiával és jelentős fejlődési potenciállal”

– fogalmazott. A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) 2009 óta fogja össze az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit, hogy közreműködésükkel részt vegyen a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában.

A megállapodás alapján a felek több témakörben is együttműködnek majd: köztük a környezettudatos épített környezet általános ismereteinek társadalmi, szakmai kommunikációjában, ismeretterjesztésben és szemléletformálásban.

Emellett közös érdekképviseletet hoznak létre az építészeti szabályozásban a fenntarthatóság és környezettudatosság kellő súlyú érvényesítése érdekében, és a fenntartható építést/felújítást előmozdító jogi és gazdasági szabályozás, támogatási rendszer véleményezésében, kidolgozásában.

A másik megállapodást az IFK a GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközponttal kötötte, amelynek elsődleges célja, hogy segítse a hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban. 

Az IFK és a Tudásközpont a jövőben együttműködik az építésgazdaságban részt vevő szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és felsőoktatásban részt vevő hallgatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatásában, a zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztésében az építésgazdaság területén belül.

Neked ajánljuk
A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu A klímatudatosságra ösztönző étlap működőképes ötlet Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam