2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Örökbefogadó programot indított a Rakun dobozközösség

A csomagolásmentes naphoz kapcsolódóan indított támogatói kampányt a hulladékmentes vendéglátásért küzdő kezdeményezés, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az egyszer használatos eszközök káros hatásaira, és arra buzdítsák a lakosságot és a vendéglátóhelyeket, hogy váltsanak újrahasználható csomagolásra.

Budapesten 13 millió egyszer használatos műanyag ételes dobozt dobunk ki évente. A Rakun előfizetéses rendszere visszaváltható fémdobozokat vezetett be. Szeptember 30-a a csomagolásmentesség napja, amit a dobozközösség idén egy örökbefogadó program elindításával ünnepelt.

A kampányról szóló Facebook-poszt szerint a mecénás jegy megvásárlásához hasonló gesztussal

azok is támogatni tudják a hulladékcsökkentés ügyét, akiknek a közelében még nincs RAKUN elfogadóhely, vagy rendszertelenül szoktak az elvitel lehetőségével vagy házhoz szállítással élni, de fontos számukra, hogy minél több helyen elérhetővé váljon ez az opció.

Aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, annak nincs más dolga, mint letölteni a RAKUN applikációját, és kiválasztani egy előfizetést, majd a kuponkód mezőbe beírni, hogy OROKBE.

Minden RAKUN nevelőszülő havonta egyszer bepillantást nyerhet dobozának mindennapjaiba. A nevelőszülők minden támogatott hónapban kapnak majd egy képet e-mailen, amin épp lencsevégre kapták örökbefogadott dobozukat.

Neked ajánljuk
Így készíthetsz mosogatógép-kapszulát házilag A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam