2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Divatbemutatón tüntetett a túlfogyasztás ellen

A Louis Vuitton párizsi divatbemutatóján az Extinction Rebellion mozgalom aktivistája a túlzott fogyasztás környezetre gyakorolt hatását elítélő transzparenssel sétált végig a kifutón.

Az Amis de la Terre France, a Youth for Climate és az Extinction Rebellion nevű szervezeteket képviselő nő a  „túlfogyasztás = kihalás” feliratú táblával a kezében vonult végig a kifutón a modellekkel azonos útvonalon, felzúdulást keltve a közönségben – számolt be a Reuters alapján a Liner.

A tüntetőt a biztonságiak a földre kényszerítették, majd elvezették – a fennakadás alig zavarta meg a modellek vonulását.

„Az LVMH a világ vezető luxuscége, és felelősséggel tartozik, amikor olyan trendekről van szó, amelyek a textilipart a kollekció folyamatos, gyorsabb megújítására és a nagyobb mennyiségű termelésre ösztönzik“

– mondta el az aktivista azzal kapcsolatban, miért éppen az LVMH tulajdonában lévő márkát vette célba a túlfogyasztásra figyelmeztető akciójával.

Túlfogyasztás = Kihalás feliratú transzparenssel a kezében zavarja meg egy tüntető a Louis Vuitton francia divatház bemutatóját a párizsi divathéten
Fotó: MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer

A Louis Vuitton a fogyasztói elvárások megváltozásának hatására nemrégiben hagyott fel az állati szőrmék használatával. Ugyanakkor a divatipar többi szereplőjéhez hasonlóan számos szempontból járul hozzá korunk környezeti válságaihoz, a túltermelésből adódó hatalmas kibocsátástól és hulladékhegyektől a víz szennyezésén át a globális mozgalmakat inspiráló, tarthatatlan munkakörülményekig.

Új alapanyagok létrehozásával és tartós darabok megalkotásával számos dizájner dolgozik az öltözködés fenntarthatóbbá tételén, fogyasztóként pedig az ő támogatásukkal, illetve a használt és tartós darabok választásával és az impulzusvásárlás visszaszorításával tehetünk a gardróbunkhoz köthető kártétel csökkentéséért. 

Neked ajánljuk
Legyél te is a Vegyélhazait támogatója! Mi kerüljön a bevásárlókosárba? A gödöllői természetfilm-fesztivál díjazott filmjei 3/3. (videók) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam