2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok magyar szeretne zöld otthont

Fontosnak tartják a környezetvédelmet az Erste Bank ügyfelei, a nagy többség azt szeretné, ha otthona is fenntartható lenne. A fűtési rendszerek korszerűsítésében vagy az energiatakarékos háztartási gépek terén nem is állnak rosszul, ugyanakkor például a megújuló energia hasznosításában még van hová fejlődni – derül ki az Erste Bank felméréséből.

Az Erste Bank ügyfelei számára rendkívül fontos, hogy otthonuk fenntartható legyen, és a környezeti szempontokat is figyelembe vegye – derül ki a pénzintézet több száz ügyfél megkérdezésével készült felméréséből.

Az Erste ügyfeleinek 88 százalékát foglalkoztatja ez a téma: a válaszadók 7 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jelenleg is fenntartható ingatlanban lakik, míg 31 százalék tett már lépéseket azért, hogy ilyen lakásban éljen.

További 50 százalékukat pedig, bár érdekli a fenntartható otthon, az anyagi lehetősége korlátozza a megvalósításban.

Az ő számukra is megoldást jelenthet az NHP Zöld Otthon Lakáshitel: a rendkívül kedvező feltételek mellett elérhető kölcsönt október 4. óta az Erste Banknál is igényelhetik az ügyfelek.

 A válaszadók 66 százaléka tartja fontosnak (egy 0–10-ig terjedő skálán 8–10-re értékelve), hogy otthonában megújuló energiát vegyen igénybe: például napelemet, napkollektort, hőszivattyút. Az Erste Bank kérdőívére választ adók 36 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már használ is valamilyen megújuló energiára alapozó megoldást, míg további 28 százalék nyitott lenne erre, de pénze egyelőre nincs erre a célra.

A fűtési rendszer korszerűsítését a válaszadók 84 százaléka gondolja lényegesnek, így nem meglepő, hogy 70 százalék nyilatkozott úgy, hogy részben vagy teljesen modernizálta a fűtést a lakásában, 14 százalékot pedig csupán az anyagi lehetőségei tartanak vissza – ismertette a felmérés eredményeit Konczér Eszter, az Erste Bank piackutatásért felelős vezetője. Terjednek az okosrendszerek is: a felmérésben választ adók 50 százaléka tartja fontosnak ezeket.

Neked ajánljuk
Ismét a tégla szépségét ünneplő, fenntartható épületeket díjazott a Wienerberger A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam