2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai fogyasztók mostantól könnyebben hozhatnak zöld döntéseket

Legyen szó szálláskeresésről vagy autóvásárlásról, a Google igyekszik megkönnyíteni a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vevő vásárlók dolgát.

A Google szállásokra szakosodott keresőoldala saját „Fenntarthatóság” rovatot kapott, amelyben az utazást tervezők alkategóriák szerint informálódhatnak arról, hogy az adott szállás milyen lépéseket tett az energiatakarékosság, a hulladékcsökkentés, a víztakarékosság és a fenntartható forrásokból való beszerzés jegyében.

A kereső vásárlás funkciójában a nagy energiaigényű készülékekre (például mosogatógépre, vízmelegítőre vagy sütőkre) rákeresve pedig az amerikai vásárlók már aszerint is szűrhetik a találatokat, hogy melyik készülék a legköltséghatékonyabb és leginkább fenntartható. 

Az internetes óriás a jövő évtől a környezetbarát autók beszerzését is megkönnyítené: a hibrid és az elektromos meghajtású járművek figyelemfelkeltő címkéket kapnak majd, illetve az üzemidővel és a közeli töltőállomásokkal kapcsolatos információkhoz is azonnal hozzájutnak majd.

A lakossági befektetések zöldítésének elősegítésére a Google részvényekkel foglalkozó felületein is fenntartható fordulatot tervez: a vállalatok teljesítményével kapcsolatos információk mellett a Climate Disclosure Project értékelésében elért fenntarthatósági pontszámukat is közölni fogják.

Neked ajánljuk
Keresd az ökocímkét! Hazánkban jól vizsgáztak a zöldnek hirdetett termékek A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam