2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA

Új szolgáltatást indított az IKEA Magyarországon: az IKEA Family-klubtagok, amennyiben már nincs szükségük egy adott gyerekbútorra, előre meghatározott áron eladhatják az IKEA-nak.

„Belső adatokból tudjuk, hogy Magyarországon majdnem minden második ember érdeklődik a fenntarthatóság iránt. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a koronavírus-járvány az emberek pénzköltési szokásait is befolyásolja. Egyre inkább érdekeltek abban, hogy bútoraik minél tovább tartsanak” – magyarázza Eva Malá Beluská üzletfejlesztésért és transzformációért felelős regionális vezető.

A 2021 októberétől elérhető „Garantált visszavásárlás használt gyerekbútorokra” szolgáltatás a körkörös üzleti modell kialakítását célozza.

Ha a vásárlástól számított egy éven belül eladja a bútort, az eredeti ár mintegy 60%-át kapja meg – az IKEA a használt bútort ugyanezen az áron adja el egy másik vásárlónak.

Az idei év az IKEA-nál több további változást is hozott a körkörös szolgáltatások terén: az év során a cég Circular Hubokat (Fenntarthatósági Pontokat) alakított ki áruházaiban, melyekben kicsomagolt, enyhén sérült és használt termékek találhatók csökkentett áron, valamint a bútorok javításához szükséges eszközök és pótalkatrészek.

Mindemellett a Circular Hub munkatársaitól a vásárlók tanácsokat is kérhetnek bútoraik élettartamának meghosszabbításához.

Neked ajánljuk
Egyelőre kevés nőt hódítottak meg a fenntartható higiéniai termékek Tudatos használattal megnövelhető a laptopok élettartama Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam