2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar vásárlók előnyben részesítik a környezetbarát termékeket

Egy frissen publikált felmérés szerint leginkább a 30 év alattiak figyelnek a fenntarthatóság szempontjaira.

A magyar vásárlók többsége előnyben részesíti a környezetbarát termékeket, főképp a fiataloknál fontos szempont a fenntarthatóság. A Reacty Digital kereskedelmi szolgáltató felmérése alapján a megkérdezettek 56 százaléka hajlandó a tartósabb terméket választani akkor is, ha azok drágábbak.

Csaknem ugyanennyien, a megkérdezettek 54 százaléka mondta azt, hogy az élet minden területén törekszik a környezettudatosságra.

Ugyanakkor a felmérés szerint mindössze a válaszadók 12 százaléka mond le a vásárlásról, ha nem tartja a kiszemelt árut környezetbarátnak.

A 30 év alatti felnőttek körében ez valamivel magasabb értéket, 22 százalékot mutat. A vásárlástól az viszont visszatartó erő lehet, ha nincs elég információjuk a termékről, vagy az túl messziről érkezne.

A válaszadók úgy vélik, hogy az internetes áruházaknak is figyelembe kell venniük a fiatalok elvárását. Javasolják többek között a környezettudatos csomagolást és szállítást, de azt is, hogy ezt a felületeiken is hirdessék, mert a vásárlók többsége mindezt értékelni fogja.

Neked ajánljuk
Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Legyél te is a Vegyélhazait támogatója! Vonzó dealek mellett a tudatos döntéseket segítő tippekkel várja a fiatalokat a Diverzum Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam