2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy falat szeretet karácsonyra

Az ünnepek kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy a helyi alapanyagokból, különleges gonddal dolgozó hazai alkotók és termelők kincseivel lepd meg szeretteidet. A finom falatok biztosan nem végzik kihasználatlanul egy fiók mélyén, ráadásul némelyikkel fontos ügyeket is támogathatsz.

Ahhoz, hogy egy gasztroajándék igazán fenntartható meglepetés legyen, az Éva Magazin szerint fontos néhány szempontra odafigyelnünk a vásárlás során.

Ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma, helyi és szezonális alapanyagból készített finomságot válasszunk. Ha távoli országokból érkező nyalánkságra esik a választásunk, keressük a fair trade minősítést és a helyi feldolgozó vállalkozásokat.

Fontos, hogy az élelmiszer ne legyen rövid lejáratú, hogy sokáig el lehessen fogyasztani.

Tudatos gasztroajándék-lelőhelyek

  • Bibi kézműves kuckójából a szemet is hizlaló, kézzel készült mézeskalácsot vásárolhatunk.
  • A Mendula magkrémeit sokféleképpen fel lehet használni, finomak, sokáig elállnak és igazán különlegesek.
  • A Neked terem oldalán kész ajándékcsomagok várják az érdeklődőket.
  • A Falusi Kosár csapata is kiváló alapanyagú finomságokat válogatott össze az idei karácsonyra.
  • Az Impact Box egy etikus ajándékválogatás, melynek minden termékét a munkaerőpiacon hátrányosan megkülönböztetett csoportok készítették, fair trade üzleti modellben – megvásárlásával pótolhatatlan munkát végző szervezetek fennmaradását támogathatod.
Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam