2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan csökkenthetjük az épületek környezeti hatásait?

Szeretnéd csökkenteni készülő otthonod hatását a környezetre? Az LCA Center Egyesület által koordinált IS-SusCon (Innovatív Megoldások Terjesztése a Fenntartható Építészetért – Spread of Innovative Solution for SUStainable CONstruction) nemzetközi Erasmus+-projekt keretében elkészült oktatóanyagok a segítségedre lehetnek. 

Az épületek jelenleg a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás közel 40%-áért felelnek, ebből 28% az üzemeltetéshez és 11% az építőanyagok kitermeléséhez, gyártásához és beépítéséhez kötődik. Egy mai, korszerű családi ház esetén az épület megépítésének kibocsátása közel megegyezik az 50 évre vetített fűtési kibocsátásokkal.

Pedig megfelelő anyagválasztással az anyagokhoz kötődő kibocsátások csökkenthetők. 

Az épületek üvegházhatásúgáz-kibocsátásának csökkentése a következő évtizedek egyik legnagyobb kihívása. Ebben segít az IS-SusCon-projekt, amelynek fő célja az egyelőre inkább az üzleti életben elterjedt életciklus-szemléletű gondolkodás megismertetése a szakemberek mellett a lakosság körében is.

A projekt eredményeként elkészült

Neked ajánljuk
Hogyan válhatnának klímabaráttá az otthonaink? Az Európai Beruházási Bank hitelével zöldülhetnek a magyar ingatlanok Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam