2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tudatos kereskedőknek hála egy fenyő sem vész kárba

Egyre több termelő és kézműves ismeri fel, hogy a termékek rendelésre történő biztosításával jelentős energiát és természeti erőforrást takaríthat meg. A karácsonyfák esetében ez a képlet hatványozottan jól működik: ha csak a valóban szükséges és eladásra kerülő fákat vágjuk ki, a lehető legtöbb növény maradhat tovább a helyén, és tölthet be a légkör és az élővilág számára is hasznos feladatot. 

Dicséretes példával jár elöl az Itt a szezon csapata és egy fenntartható kistermelői gazdálkodó, hiszen kedvező áron kínálnak fenyőfákat. De miért zero waste ez a megoldás?

A vevő az oldalon kiválaszthatja, milyen fára, milyen méretben van szüksége, és csak a rendelésekben leadott mennyiség kerül kivágásra:

Így nincsen hulladék, hiszen nincsen felesleges vágás.

A fákat maga a termelő adja át az oldalon kiválasztható átvételi pontokon. 

A karácsonyfákkal kapcsolatban még mindig sok a félreértés. Nemrégiben számoltunk be a Klímapolitikai Intézet elemzéséről, amelyből kiderül: a műfenyő nem fenntarthatóbb választás, hiszen az eladásra szánt ültetvények is hozzájárulnak a  szén-dioxid tárolásához.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: ittaszezon.com
Vissza
Hírfolyam