2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tudatos kereskedőknek hála egy fenyő sem vész kárba

Egyre több termelő és kézműves ismeri fel, hogy a termékek rendelésre történő biztosításával jelentős energiát és természeti erőforrást takaríthat meg. A karácsonyfák esetében ez a képlet hatványozottan jól működik: ha csak a valóban szükséges és eladásra kerülő fákat vágjuk ki, a lehető legtöbb növény maradhat tovább a helyén, és tölthet be a légkör és az élővilág számára is hasznos feladatot. 

Dicséretes példával jár elöl az Itt a szezon csapata és egy fenntartható kistermelői gazdálkodó, hiszen kedvező áron kínálnak fenyőfákat. De miért zero waste ez a megoldás?

A vevő az oldalon kiválaszthatja, milyen fára, milyen méretben van szüksége, és csak a rendelésekben leadott mennyiség kerül kivágásra:

Így nincsen hulladék, hiszen nincsen felesleges vágás.

A fákat maga a termelő adja át az oldalon kiválasztható átvételi pontokon. 

A karácsonyfákkal kapcsolatban még mindig sok a félreértés. Nemrégiben számoltunk be a Klímapolitikai Intézet elemzéséről, amelyből kiderül: a műfenyő nem fenntarthatóbb választás, hiszen az eladásra szánt ültetvények is hozzájárulnak a  szén-dioxid tárolásához.

Neked ajánljuk
A faültetésről ismert böngésző már a fenntartható vásárlást is segíti Papír, pamut vagy műanyag? Milyen bevásárlótáskát válassz? – Videó Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval) Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: ittaszezon.com
Vissza
Hírfolyam