2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem minden a belbecs: egyre több vásárló fordít figyelmet az áruk csomagolására is

A magyar vásárlók számára egyre fontosabb szempont a környezetvédelem: az ünnepekhez kapcsolódó vásárlási szokásokat vizsgáló felmérés szerint a megkérdezettek 74 százaléka fizetne többet egy termékért annak érdekében, hogy azt környezetkímélő csomagolásban kapja kézhez.

A Rondo megbízásából, az Opinio piackutató által készített reprezentatív felmérés szerint a magyar lakosság több mint egyharmada részesíti előnyben azokat a termékeket, amelyeknek környezetbarát a csomagolása. A válaszadók 57 százaléka gondol rá, de inkább nem ez alapján dönt, és csupán 7 százalékuk hagyja teljesen figyelmen kívül ezt a tényezőt.

A felmérésből kiderül, hogy karácsonykor a megkérdezettek 59 százaléka gyűjti szelektíven a szemetét, amivel segíti, hogy az arra alkalmas csomagolások visszakerüljenek a körforgásba.

A pazarlás visszaszorítása érdekében a lakosság 46 százaléka korábbi csomagolásokat, dobozokat választ az ajándékokhoz, 25 százalékuk pedig új, de környezetbarát csomagolóanyagot vesz.

A zöld hozzáállást mutatja, hogy a válaszadók 47 százaléka saját zacskót visz a boltba, 6 százalékuk csak fenntartható csomagolású ajándékokat vesz, míg 5 százalék kizárólag környezetkímélő védőborításban lévő árut vásárol a karácsonyi étkezésekhez. A válaszadók csupán 12 százaléka jelezte, hogy nem tesz semmilyen fenntarthatósági lépést az ünnepek alatt.

Az idén novemberben készített kutatásba a 16–59 éves magyar lakosságból 1131 embert vontak be, hogy egyebek mellett megvizsgálják, hogy a lakosság figyel-e a fenntarthatóságra az ünnepek alatt.

Neked ajánljuk
A fenntartható étkezéssel nemcsak a kibocsátásunk csökkenne, de a megkötött szén-dioxid mennyisége is nőhetne Az Európai Beruházási Bank hitelével zöldülhetnek a magyar ingatlanok A kis méretű csomagolások ma még sokszor kipotyognak a körforgásból Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Forrás:
Vissza
Hírfolyam