2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Leonardo DiCaprio is támogatja az egymilliárd embert megszólító klímamozgalmat

Az Európai Bizottság alelnöke, az egykori Forma–1-pilóta és fenntarthatósági aktivista, Niko Rosberg és az ENSZ egykori klímatárgyalója, Christiana Figueres után az amerikai szupersztár is az egyéni felelősségvállalást és a klímatudatos cselekvést népszerűsítő közösségi oldalhoz való csatlakozásra buzdít.

Leonardo DiCaprio legújabb filmjében éppen azokat a hibákat járja körül a humor eszközével, amelyet az emberiség egy fenyegető globális válság kezelése során elkövethet – a Ne nézz fel! alternatív valóságában bekövetkező eseményekhez képest az emberiség még viszonylag könnyű helyzetben van, de ez nem jelenti, hogy elodázhatjuk a változást.

A Count Us In (Számolj velünk) mozgalom célja, hogy egymilliárd embert inspiráljon klímabarát lépések megtételére, életmódjuk átalakítására. Oldalukon hangsúlyozzák:

érvelhetünk azzal, hogy a kibocsátás elsősorban a nagyvállalatok szennyezéséhez kapcsolódik – de ezek többsége az egyéni fogyasztóknak termel vagy szolgáltat.

Az emberiség kibocsátásának 65 százaléka a pazarló életmódunk fenntartásához kapcsolódik – ugyanakkor egymilliárd ember klímatudatos lépéseivel (legyen szó a felelős vásárlásról, az autóhasználat csökkentéséről vagy az otthonunk szigeteléséről) a légkörbe kerülő szén-dioxid mennyisége 20 százalékkal csökkenthető lenne.

Ráadásul ez a kezdeményezést életre hívók reményei szerint egyúttal határozott üzenetet is közvetítene a gazdasági élet szereplői és a döntéshozók felé: mi megtettük a magunk részét, most ti következtek. 

További információ: www.count-us-in.org

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: count-us-in.org
Vissza
Hírfolyam