2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A britek ötöde már lépett a fenntarthatóbb táplálkozás felé

Az Ecosia nevű, fenntartható internetes kereső felmérése szerint Nagy-Britanniában a klímával kapcsolatos tudatosság növekedésével párhuzamosan egyre népszerűbbek a növényekre fókuszáló diéták.

Az Ecosia 2000 fő megkérdezésével készített felmérése szerint a válaszadók 10 százaléka tartja magát elkötelezett klímaaktivistának, de a gyakoribbá váló természeti katasztrófák és az extrém időjárás hatására ennél is többen kötelezik el magukat az életmódváltás mellett – a legnépszerűbb terület pedig éppen a táplálkozás.

A válaszadók 20 százaléka a klímával kapcsolatos megfontolások miatt csökkentette húsfogyasztását, további 10 százalékuk pedig vegetáriánus vagy vegán diétát folytat.

A 25–34 éves korosztályba tartozók módosították leggyakrabban étrendjüket klímavédelmi megfontolásokból (29 százalékuk). A 45–54 éves korosztály 13 százaléka csökkentette húsbevitelét. Az 55 évnél idősebbekre volt a legkevésbé jellemző a táplálkozási szokásaik átalakítása.

A Fruitnet cikke emlékeztet: az emberiség által termelt üvegházhatású gázok egyharmada kapcsolatba hozható az élelmiszerek előállításával, ráadásul az erdőírtást, a biológiai sokféleség csökkenését, illetve a levegő- és vízszennyezést is fokozza.

Nagy-Britanniában a várakozások szerint mintegy 600 ezer ember csatlakozik majd a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Veganuary kezdeményezéshez, ami a növényi táplálékok sokszínűségének megismertetésével segíti elő a húsfogyasztás mérséklését.

Neked ajánljuk
Egyelőre az összes ország adós a glasgow-i klímacsúcson tett ígéretének teljesítésével Metrózni fejedelmi élmény 500 millió forinttal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket Segítőközpont a menekültekért Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte
Tovább a forrásra: fruitnet.com
Vissza
Hírfolyam