2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaváltozással foglalkozó verziót kapott a népszerű szókirakó

Az elmúlt hetekben az internet felkapta és az eddiginél is szélesebb körben ismertté tette a Wordle nevű szókereső játékot. Számos variációja készült, például kifejezetten a klímaváltozás témájával foglalkozó változata is született.

A Wordle egyszerre egyszerű és nehéz játék: a feladatunk mindössze annyi, hogy egy-egy ötbetűs szót kitaláljunk, erre pedig (verziótól függően) hatszor tehetünk kísérletet – ismertette a Greendex.

Az új változat, amely a „Zöldebb Wordle” (A Greener Wordle) nevet kapta, egyelőre csak angol nyelven érhető el, és

csupa olyan szót rejt, melyek a fenntarthatósághoz és a klímaváltozáshoz kapcsolódnak.

Azokat a betűket, melyeket már sikerült kitalálnunk, sárgával vagy zölddel jelöli a játék attól függően, hogy azok a kitalálandó szóban elfoglalt pozíciójukkal azonos helyen vannak-e (zöld), vagy a szóban máshol (sárga).

A játék angol verziójához nem árt, ha széles szókinccsel rendelkezünk, és ez igaz a zöld változatra is.

Fotó: Kevin Smith/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam