2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fejlődő világban környezettudatosabbak a fiatalok

Az Y és Z generációs fiatalok fogyasztási szokásait vizsgáló kutatás alapján a fiatalok nagyobb valószínűséggel vásárolnak fenntartható termékeket, és bizalmatlanabbak a vállalati fenntarthatósággal kapcsolatos állításokkal szemben.

A Credit Suisse Research Institue által közzétett jelentésből kiderül, hogy az Y generáció (a millenniumi generáció) és a Z generáció jelenleg a világ népességének 54%-át teszik ki, a fogyasztói kiadásokat tekintve pedig 48%-on állnak, ami 2040-re 68%-ra emelkedik majd – írta meg az al-Dzsazíra alapján a Greendex.

Éppen ezért ennek a két korosztálynak kulcsszerep jut a fenntarthatóság megvalósításában.

A felmérés szerint ebben előrébb járnak a fejlődő világban élő fiatalok.

Eugène Klerk, a Credit Suisse tematikus kutatásokért felelős vezetője szerint az attitűdök különbségére az éghajlatváltozás adhat magyarázatot. Mint mondja, a feltörekvő országok lakói jobban ki vannak téve a felmelegedés hatásainak, ez pedig azt is érthetővé teszi, miért foglalkoztatja őket jobban a megoldások keresése.

A vizsgálatban, melyet a Nielsen kutatócég végzett, a fejlődő országok közül Brazília Kína, India, Mexikó és Dél-Afrika, a fejlettek közül pedig Franciaország, Németország, Svájc, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok szerepelt.

A jelentés persze egyáltalán nem állítja, hogy a két említett generáció ne lenne környezettudatos másutt is. A felmérésből kiderül, hogy az összes válaszadó 65-95%-a „nagy fokú aggodalommal” tekint a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekre. A válaszadók háromnegyede kíván fenntarthatóbban élni, 80%-uk törekszik a fenntartható termékek vásárlására.

Neked ajánljuk
A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu A fenntarthatóság jegyében dolgoknak nyílik „könyvtár” a Goethe Intézetben Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam