2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyobb gondot okoz a nedves törlőkendő, mint gondolnánk

Egy körülbelül 7-8 méter hosszú, zsíros szennyeződésekből álló képződményt emeltek ki a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. dolgozói a Pók utcai átemelőtelepnél. A monstrum – amely néhány hónap leforgása alatt jöhetett létre – főként nedves törlőkendőkből keletkezett.

Az eset sajnos nem egyedi: a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai nap mint nap küzdenek az egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők okozta kócok felszámolásáért. 

A zsírszörnyek nemcsak az utcák alatt futó csatornahálózatban okozhatnak komolyabb problémákat, hanem a házak, lakások vízelvezető rendszerében is. Ezért is kiemelten fontos, hogy törlőkendőt, tampont, betétet soha ne dobjunk a lefolyóba.

A Fővárosi Csatornázási Művek a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen 2022. március 19-én ingyenes, ám regisztrációhoz kötött lakossági nyílt napot tart, ahol megmutatják, hogyan kell helyesen használni a csatornarendszert, és ezáltal mit tehet az ehhez hasonló zsírszörnyek keletkezése ellen, illetve hogy mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. 

Fotó: Fővárosi Csatornázási Művek
Neked ajánljuk
Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás? Nem kell hozzá vegyszer! A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam