2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan indul az idei Fashion Revolution Week

Az etikus és környezettudatos divat szükségességét, lehetőségeit és kihívásait körüljáró eseménysorozat 2022-ben a pénz/divat/hatalom tematikáját köré szerveződik, amit a jelenleg is zajló ukrán háborús helyzet miatt a Fashion Revolution Hungary kiegészít a befogadás/támogatás/szolidaritás jegyében megvalósuló programokkal.

Fashion Revolution a világ legnagyobb divataktivista mozgalmát tömörítő kampány, amely minden évben az indiai Rana Plaza textilgyár összeomlásának évfordulója köré szervez hétnapos akciót – ismertette a Glamour.

Idén a kampány április 18–24. között zajlik, legfontosabb célja pedig, hogy a divatrendszer újragondolására ösztönözzön egy igazságos, méltányos, fenntartható jövő érdekében a társadalom és a bolygó számára.

Az aktuális téma alapja, hogy a mainstream divatipar a munkaerő és a természeti erőforrások kizsákmányolására épül: a nagy márkák és kiskereskedők túl gyorsan, túl sokat termelnek, a túlfogyasztás mérgező körforgásába juttatva az embereket. Eközben a ruháinkat készítők többsége nem kap elég fizetést ahhoz, hogy kielégítse alapvető szükségleteit.

A Fashion Revolution arra szólítja fel a világ polgárait, hogy együtt álljanak ki egy forradalmian új divatrendszerért, inspirálják a tervezőket, segítsék a gyártókat, hogy fenntartható megoldásokat találjanak. Fontos továbbá, hogy a ruhákat készítő dolgozók a megfelelő bérezés mellett humánus munkakörülmények között dolgozhassanak, a fogyasztók pedig kellő mennyiségű információk birtokában legyenek ahhoz, hogy mérlegelhessék vásárlási döntéseiket, és megvizsgálhassák ruháik valódi értékét.

A Fashion Revolution Week eseményeiről a mozgalom magyarországi weboldaláról tájékozódhatunk.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam