2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne vegyszereket lélegezzünk be, ha illatosítót használunk!

Szeretjük, ha egy illat a természetet idézi, de vajon ügyelünk-e arra is, hogy az illatanyag összetétele mennyire természetes? Használata vajon jót tesz-e a szervezetünknek vagy éppen a környezetnek? Ha ezeknek a kérdéseknek nem járunk kellően utána, nem fordítunk arra figyelmet, hogy a csomagoláson található apró betűs tájékoztatást szemrevételezzük, könnyen megeshet, hogy kőolajszármazékokkal teli vegyszerekkel töltjük meg otthonunk levegőjét és a tüdőnket.

„Megfigyelhető, hogy ma már nem kifejezetten a klasszikus, mindenki által ismert alapillatok hódítanak, az emberek szeretik az olyan különlegességeket, amelyek különböző életérzéseket ébresztenek bennük. Akár más kultúrák hangulatát hordozzák, akár olyan tájakét, amelyekre a mindennapok mókuskerekéből gondolatban egy kicsit elrepülhetnek” – mondta el a Hirado.hu-nak Szabó András, az ÖPSO környezetbarát illatosító termékcsaládot forgalmazó Superio Kft. ügyvezetője.

„Egy környezetbarát illatosító azt a küldetést vállalja, hogy összetevői tekintetében csakis természetes anyagokat tartalmaz, készítése során pedig mindvégig fontos szempont a fenntarthatóság”

– hívta fel a figyelmet Szabó András. Az ÖPSO az első olyan illatosító, amely természetes fagyantából készült, ezzel helyettesítve a mesterséges parfümösszetevőket.

Mind az illatok, mind a csomagolás PEFC által tanúsítottak, ami garantálja, hogy fenntartható forrásból származnak. A termékek gyártása lehetőséget teremt a helyi közösségeknek, hogy erdőikből fenntartható módon termeljenek bevételt.

„Különösen kisgyermekes családoknál nincs már helyük a mesterséges illatosítóknak, de a légúti betegségekkel küzdőknek is kiemelten vigyázniuk kell az egészségükre” – zárta gondolatait Szabó András.

Fotó: dragana991/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam