2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu

Ha online intézzük bevásárlásunkat, azzal nemcsak időt takarítunk meg, de kevesebb autót, ezáltal káros üzemanyagot is veszünk igénybe. De mire érdemes odafigyelnünk a további környezeti előnyök érdekében?

A házhoz szállítás alkalmával nem csupán azt a kört spóroljuk meg, amivel a rendelésünket kiszállítják, hanem a csoportos kiszállítás miatt – az egy-egy cím közötti rövid útszakasznak köszönhetően – még kevesebb lesz a ránk eső károsanyag-kibocsátás. A termékek átgondolt kiválasztásával ugyanakkor még tovább csökkenthetjük bevásárlásunk környezeti lábnyomát.

A Kifli.hu szerint az alábbi szempontokra érdemes odafigyelnünk az online bevásárlókocsi megpakolásakor:

  • Próbáljunk minél több mindent egy helyről megrendelni.
  • Ha nem sürgős, adjunk időt a kiszállításra, így az útvonalak összevonásával még környezetbarátabb lehet a rendelésünk.
  • Használjunk újrahasznosított papírtáskát és újrafelhasználható bevásárlótáskát!
  • Ha a Kifli.hu-nál vásárolunk, kérjük az újramosható táskákat, amelyek 98%-ban újrahasznosított műanyagból készültek! Ezeket a következő kiszállítás alkalmával visszaadhatjuk, hogy alapos tisztítás után visszakerüljenek a körforgásba.
  • Próbáljuk ki az üvegedényeket! A Kifli.hu „Újratöltve” funkciójával minimális üvegdíj befizetésével lehet kibérelni a tárolókat, amiket a következő vásárlásnál a futár elvisz, a beszállító pedig alapos tisztítás után újratölt.
  • Különösen friss és idénytermények esetében válasszuk a helyi termelők portékáit.
  • Figyeljük a tanúsítványokat! A pecsétekkel ellátott címkék segítenek tájékozódni a fenntarthatósági útvesztőben.
  • A Kifli.hu az élelmiszer-pazarlás csökkentésére is nagy hangsúlyt fektet. Weboldalukon folyamatosan elérhető a funkció, amellyel naponta frissülő kínálatukban ajánlanak lejárathoz közeli élelmiszereket.
Fotó: Tero Vesalainen/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
A klímatudatosságra ösztönző étlap működőképes ötlet A fenntarthatóság jegyében dolgoknak nyílik „könyvtár” a Goethe Intézetben Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: bdpst24.hu
Vissza
Hírfolyam