2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában!

Az FKF két fővárosi üzletében jelképes tárolási díj ellenében vásárolhatunk használt holmikat, köztük bútorokat is.

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központokba a budapesti lakosok olyan tárgyakat adhatnak le, amelyeket már nem használnak, de a funkciójukat ellátják, így azok másnak még jól jöhetnek – ismertette a Pénzcentrum.

A bútorok jóval az infláción felül drágultak Magyarországon, így egyre többen kacsingatnak a használt piac felé, ami ráadásul nemcsak jutányos, de egyben fenntartható döntés is.

Kevesen tudják, hogy 2016 nyara óta az FKF is üzemeltet olyan boltokat, ahol a legkülönfélébb használt, de jó állapotú dolgok között bútorokat is lehet vásárolni.

Jelenleg két Szemléletformáló és Újrahasználati Központot üzemeltetnek Budapesten: 

  • Az egyik a XV. kerületben a Károlyi Sándor utca 166. szám alatt,
  • a másik a XVIII. kerületben a Besence utca 1/A szám alatt található.

A létesítményeket akkor is érdemes felkeresnünk, ha a számunkra feleslegessé vált bútorok vagy egyéb tárgyak újrahasználatáról szeretnénk gondoskodni: ezekben ugyanis a budapesti lakosok (fényképes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bemutatása mellett) leadhatják a már feleslegessé vált, de eredeti funkciójukat betöltő, így más számára még használható dolgaikat.

Hálózati feszültséggel működő eszközöket érintésvédelmi okok miatt nem vesznek át, de például könyveket, tányérokat, poharakat, játékokat, sportszereket, CD- és hanglemezeket, bútorokat is fogadnak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok.

Fotó: FKF/penzcentrum.hu
Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén? A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam