2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyenes és etikus – feltűnően fenntartható a Fairtrade banán

A Fairtrade a világon elsőként egyenes banánt dobott a piacra. A meghökkentő és első hallásra talán értelmetlen újítással a Fairtrade jól látható módon segít a fogyasztóknak az etikus vásárlásban.

A Fairtrade mozgalom negyed évszázada dolgozik a banánültetvényeken dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításán, miközben a környezeti szempontokra is kiemelt figyelmet fordítanak, és a munkakörülményekkel szemben támasztott elvárásaik is szigorúak – ismertette a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

Kutatások szerint fogyasztóként egyre nehezebb eldöntenünk, melyik a helyes, fenntartható választás – a Fairtrade az innovatív gyümölcsökkel ebben szeretne segíteni:

A banánok rendhagyó formája egyértelműen felismerhetővé teszi a fenntartható alternatívát.

Az egyenes banán az AgroFair banánimportőr és a kolumbiai Plátano Recto szövetkezet együttműködésével jött létre. A hagyományos termesztésben nőtt banánok hajlott formájára egyszerű a magyarázat: a növekedés során a virágfürtök súlya megnövekszik, így idővel a gravitációnál fogva lekonyulnak, és ebben a pozícióban görbén nőnek tovább.

Fotó: Fairtrade Canada/facebook.com

Az egyenes Fairtrade banán esetében a virágfürtöket innovatív eljárással támogatják meg, melynek eredményeképpen a banánok egyenesen nőnek. Az első, Max Havelaar címkével ellátott Fairtrade banán épp 25 éve jelent meg a holland szupermarketekben. A cég büszke arra, hogy most egy teljesen új fajta banánt dobtak piacra a Fairtrade-del közösen – nyilatkozta a hír kapcsán Hans-Willem van der Waal, az AgroFair ügyvezető igazgatója.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam