2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a műanyag, a víz terén is böjtölhetne a szépségipar

A Marie Claire összegyűjtött néhány példát a kozmetikumok új generációjából: a szilárd samponok és balzsamok nemcsak a bőrre és a hajra vannak jó hatással, de a környezetet is kímélik.

Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint 2025-re a világ lakosságának több mint fele szembesülhet vízhiánnyal: a fenntarthatósághoz vízfogyasztásunk csökkentése is kulcsfontosságú. A szépségipar nemcsak sok műanyagot, hanem sok vizet is használ, így a környezettudatos alternatívák között egyre több vízmentes terméket is találhatunk.

Mivel a víz a legtöbb kozmetikumban csak töltőanyagként szerepel, a vízmentes termékek kisebb csomagolással – és ezáltal karbonlábnyommal– rendelkeznek.

Ezek ráadásul a bolygónkon túl a bőrünket is kímélik, hiszen kevesebb tartósítószert, ellenben koncentráltabb hatóanyagokat tartalmaznak. 

Alternatívák szilárd elhatározásokhoz

  • A samponok kilencven százaléka vízből áll, így esetükben bőven van mit megspórolni. A Be.bare szilárd hajápolói a gyártási folyamat során sem igényelnek vizet.
  • Reneszánszukat élik a vízmentes arcszappanok is, amelyek remekül tisztítanak, ráadásul megújult formuláiknak hála már a bőrünket sem szárítják. Ilyen például a Cerave hidratáló szappanja is.
  • A NIVEA Magic Bar is egy szilárd arctisztító, ami a klasszikus szappanokkal szemben nem lúgos, hanem a bőrre jellemző 5-ös Ph-értékkel rendelkezik.

További szilárd termékekkel ismerkedhetsz meg a Marie Claire legfrissebb számában.

Fotó: Marina Shvetsova/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás? Nem kell hozzá vegyszer! A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam