2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csaknem annyi néven fut a pálmaolaj, ahányféle termékben megtalálható

Miközben köztudott, hogy a pálmaolaj a világon az erdőírtás, a klímaváltozást is fokozó erdőégetések egyik fő oka, alapanyagként ma már jelen van a feldolgozott élelmiszerekben, a kozmetikumban, de a tisztítószerekben is.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra biztatja a fogyasztókat, hogy kerüljék el a pálmaolaj-tartalmú édesipari termékeket és feldolgozott élelmiszereket.

Meggyőződésük: a klímaváltozás és a biodiverzitásvédelem szempontjából a trópusi esőerdők borította területekre már rég nem lenne szabad termőterületként tekinteni – a pálmaolaj alternatívája csak olyan olaj lehet, amely a felhasználás helyének éghajlatán megterem.

Fotó: slpu9945/iStock/Getty Images Plus

Ennek érdekében a Tudatos Vásárló mobilapplikáció hamarosan pálmaolajmentes termékekkel bővül, illetve az egyesület összegyűjtötte, milyen összetevőként szerepelhet a pálmaolaj az élelmiszertermékeken.

Nem igaz, hogy pálmaolaj mindenben benne lenne, el lehet kerülni, viszont nagyon nehéz vásárlóként megtalálni, mik azok a termékek, amelyekben nincs jelen.

A pámaolaj az összetevők listáján egyebek mellett például a következő neveken tűnhet fel: pálmaolaj, pálma-olaj, pálma olaj, pálmazsír, pálma zsír, pálma-zsír,
L-aszkorbil-palmitát, Laszkorbil-palmitát, Laszkorbilpalmitát, L-aszkorbilpalmitát, L aszkorbil palmitát, Laszkorbil palmitát, L aszkorbilpalmitát, aszkorbil palmitát, aszkorbilpalmitát, aszkorbil-palmitát.

Neked ajánljuk
Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes Fenntarthatóan szeretnéd berendezni a nappalidat? Nézz körül az FKF kínálatában! Így tisztálkodhatsz fenntarthatóbban Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam