2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindennap fenntarthatóan: amit a mosható betétekről tudni érdemes

A kimosható és újrahasználható termékek erősen megosztják az eldobható alternatívákon nevelkedett korosztályt, különösen egy olyan személyes témában, mint a menstruáció. Érdemes a zero waste alternatívák előnyeivel is megismerkedni, hogy minden opciót szem előtt tartva dönthessünk.

A mosható betét első ránézésre pontosan ugyanaz, mint amire az elnevezése alapján következtetnénk: formájában és kialakításában egy szárnyas betétre hajaz, azonban a rétegek mosható pamutból, bambuszból vagy gyapjúból állnak – ismerteti részletes cikkében a Hallgató Magazin.

Egyszer használatos társaikkal ellentétben a rögzítést nem ragasztóanyag, hanem patent, esetleg tépőzár biztosítja.

Használat után a patentok segítségével összehajthatjuk, vízhatlan neszesszerben tárolhatjuk, majd egy hideg vizes átöblítés után mosógépben kimoshatjuk őket.

Ugyan kényelmesebbnek tűnhet a legközelebbi szemetesládánál azonnal megszabadulni a használt menstruációs termékeinktől, a mosható betétek számos olyan előnnyel járnak, ami miatt érdemes lehet a zöldebb opciókra áttérni:

  • Megkímélhetjük a bolygónkat attól a 6000-9000 eldobható betéttől vagy tampontól (és a csomagolásaiktól!), amit egy átlagos nő 30-40 év alatt felhasznál.
  • Megkímélhetjük a pénztárcánkat attól, hogy ezt a 6000-9000 eldobható terméket megvegyük. A mosható betétes csomag ára 1, legfeljebb 2 év alatt megtérül, a termékek pedig ennél pedig jóval hosszabb ideig, akár 5-10 évig is használhatók.
  • A mosható betétek az anyaguknak köszönhetően jobb szellőzést biztosítanak, ami miatt a bakteriális fertőzések csökkennek, a komfortérzet pedig megnő.
Fotó: Tatyana Maximova/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Vonzó dealek mellett a tudatos döntéseket segítő tippekkel várja a fiatalokat a Diverzum Tudatos használattal megnövelhető a laptopok élettartama Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hallgatomagazin.hu
Vissza
Hírfolyam