2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudatos használattal megnövelhető a laptopok élettartama

A számítógépek gyártása, de a tönkrement eszközök nyomán keletkező hulladékhalmok is jelentős terhet rónak a környezetre – laptopunk gondos használatával és karbantartásával ugyanakkor jelentősen csökkenthető a géphasználatunk ökológiai lábnyoma.

A felújított eszközökkel foglalkozó Furbify szakértői összegyűjtötték, mire érdemes odafigyelnie annak, aki sokáig szeretné elégedettséggel használni jelenlegi notebookját – írja a hvg.hu.

Ritkábban lesz szüksége újabb eszközre annak, aki némi odafigyeléssel meghosszabbítja jelenlegi laptopja élettartamát:

  • Fontos, hogy az akkumulátor töltöttségi szintjét ne engedjük 15-20 százalék alá. Érdemes hetente, kéthetente lemeríteni az eszközt 15-20 százalékra, majd újra feltölteni.
  • A laptopok élettartamát sok esetben a túlmelegedés rövidíti le, ennek az egyik kiváltó oka lehet a hűtőrendszer tisztításának elhanyagolása. A gép belsejében lerakódó por szigetelőrétegként viselkedik, és elzárja a hűtőrendszerben a légáramlást. 
  • A tárhely SSD-re cserélésével vagy memóriabővítéssel érezhetően gyorsíthatjuk meglévő eszközünket, így kitolhatjuk az új laptop beszerzését.
  • Érdemes óvatosnak lenni az utángyártott töltők használatával, mert ezek károsíthatják a készüléket.
  • Legyen naprakész az operációs rendszerünk. A ritkán vagy sohasem frissített rendszer lassulásokat, fagyást eredményezhet, és kevésbé biztonságos, mint egy naprakész operációs rendszer.
Fotó: Morsa Images/DigitalVision/Getty Images
Neked ajánljuk
Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Vonzó dealek mellett a tudatos döntéseket segítő tippekkel várja a fiatalokat a Diverzum Az olcsó nyári termékekben különösen magas a mérgező vegyületek aránya A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam