2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja

Bezárt Budapest egyik legendás boltja, a józsefvárosi Liss szódáspalackbolt.

Az üzlet, amely a Baross utca és a József körút sarkán 60 évig működött, június 10-én volt nyitva utoljára – írta meg a Józsefváros című kerületi újság videóriportja nyomán a Napi.hu.

Az üzlet nem bírta a szénsavas ásványvizek, a szódagépek és az újratölthető műanyag szódáspalackok nyomását. Utóbbi ugyanakkor egy ideje már fenntarthatóbb választásnak bizonyult, mivel

a visszaváltható patronokat már évekkel ezelőtt kivonta a forgalomból a Liss: az eldobó rendszerű szóda- és habpatronok forgalmazására álltak át, amelyeket egyébként évtizedek óta használnak a világ minden táján.

A Liss a bolt bezárásáról honlapján is tájékoztatja a fogyasztókat egy szűkszavú közleményben, amely alapján a szódásszifon nem tűnik el a kínálatból, a cég webshopjában továbbra is lehet vásárolni.

Ugyanakkor a Sodastream szerint a szénsav szerelmesei körében egyre népszerűbbek a hulladékmentes felfrissülést lehetővé tevő otthoni szódagépek, amelyek a Carbon Trust nevű szervezet szerint is környezetbarát alternatívát jelentenek.

Fotó: Joakim Carlstrom/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Az olcsó nyári termékekben különösen magas a mérgező vegyületek aránya Az egyre népszerűbb csomagautomaták csökkenthetik az online bevásárlások környezeti lábnyomát A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam