2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Zöld mobilitás 

Új fizetési megoldást vezetett be a Mol a villanyautók töltésére

Elérhető a MOL Plugee alkalmazás, amellyel egyszerűbben, gyorsabban és kedvezményesebb áron lehet használni az elektromos töltőket. Az applikációt elsőként Magyarországon vezette be a vállalat, és egy újfajta, az autók villamosenergia-felvételi képességét figyelembe vevő fizetési megoldást tesz lehetővé.

Zöld mobilitás 

Modern kerékpárút épül Zamárdi és Balatonszárszó között

Tihannyal szemben 5,6 kilométernyi modern kerékpárutat építenek ki a Balaton déli partján. A projekt részeként Szántódon, Zamárdiban és Balatonszárszón kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

Zöld mobilitás 

Kerékpárral Eger és Egerszalók között is

Elkészült az Eger és az egerszalóki hőforrás közötti, mintegy 5 kilométeres kerékpárút. A beruházás hazai forrásból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, bruttó 432 millió forintból valósult meg. 

Zöld mobilitás 

Már körbe lehet tekerni a Tisza-tavat

Közösségi élménytekeréssel avatták fel a Tisza-tó körül futó kerékpárút utolsó, Poroszló és Tiszafüred közötti szakaszát. Ennek köszönhetően már biztonságosan, végig a közúti forgalomtól elzárva lehet körbetekerni a Tisza-tavat. 

Zöld mobilitás 

Ennyi volt! Másfél nap alatt lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat

Óriási sikere volt az elektromosjármű-vásárlási pályázatnak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint a pályázatok összértéke mindössze tíz órán belül elérte a teljes keretösszeget.

Zöld mobilitás 

Kerékpárút épül a tatabányai Erőmű-tónál

Megkezdődött Tatabányán az Erőmű-tó melletti kerékpárút építése 304 millió forintos költséggel, a teljes projekt befejezése után Oroszlányról Tatabányán és Tatát át egészen a Dunáig el lehet jutni kerékpárral – jelentette be Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere.

Zöld mobilitás 

Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére

Egyre több európai ország számára válik fontossá a közlekedés károsanyag-kibocsátásának visszaszorítása. Franciaország például 7 ezer eurós környezetvédelmi bónuszt ad annak, aki e-autót vásárol.

Zöld mobilitás 

Még több budapesti villamoson lehet kerékpárt szállítani

Újabb 62 villamoskocsin valósult meg a kerékpárszállítási lehetőség. A fejlesztésnek köszönhetően a budai fonódó villamoshálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakon közlekedő villamoson lehet kerékpárt szállítani.

Zöld mobilitás 

A kerékpárok is győztesen jöhetnek ki a koronavírusból

A koronavírus-járvány megjelenése óta teljesen megváltoztak a mindennapjaink. A sok negatívum mellett azonban pozitívumok is történtek –  az elmúlt időszakban például többen is a kerékpárt választották közlekedési eszközként. 

flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Május 1-től az e-Mobinál is megszűnik a villanyautók ingyenes töltése

Május 1-től az e-Mobi által teleptett töltőpontokon is fizetni kell az elektromos autók töltéséért. A vállalat tervei szerint a közeljövőben havidíjas csomagokkal is jelentkezik, amelyekkel kedvezőbb, személyre szabott töltési lehetőségeket is kínálnak ügyfeleik számára. 

portfolio.hu
Zöld mobilitás 

Nagy sikerük van a közbringáknak

A 100 forintos havi díjért megvásárolható MOL Bubi-bérlet bevezetése, március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a közbringákat, a felhasználók mintegy hatvan százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe.

Zöld mobilitás 

A budapesti Nagykörúton is lesz kerékpárút

A kialakult veszélyhelyzet miatt egyre fontosabb szerepe lett a kerékpáros közlekedésnek. Ezúttal Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton épül ideiglenes kerékpársáv az Üllői és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. 

Zöld mobilitás 

A budapesti Tétényi úton is lesz ideiglenes kerékpárút

A Bartók Béla út után a Tétényi úton is elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új kerékpársávok a koronavírus-járvány idején segítik a munkába járást és a biztonságos közlekedést.

Zöld mobilitás 

Térképen a készülő budapesti kerékpárutak

A világ sok más nagyvárosának példáját követve Budapesten a csökkenő autóforgalomnak is köszönhetően elindult a kerékpáros-hálózat fejlesztése. A BKK közzétett egy térképet a projektről. 

Zöld mobilitás 

Újabb villanykúttal gazdagodott Tolna

Tolnán, az M6-os autópálya közelében, a korábbiakhoz hasonlóan ideális helyen beüzemelték a Nova Futura Zrt. harmadik villámtöltőjét. A Pécstől 70, Dunaújvárostól 65, Budapesttől pedig 114 km távolságra elhelyezkedő töltőoszlop egy újabb autópálya-szakaszon teszi kényelmesebbé a villanyautósok életét. 

villanyautosok.hu
Zöld mobilitás 

A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat

Egyre több cég fejezi ki háláját a koronavírus-járvány frontvonalában harcolóknak. Nemrég a MOL Plugee is bejelentette, hogy ingyenes és korlátlan villanyautó-töltési lehetőséget biztosít az egészségügyi dolgozóknak.

Zöld mobilitás 

Átmenetileg 100 forintért lehet használni a MOL Bubi közbringáit

Havi száz forintért lehet használni átmenetileg a fővárosi MOL Bubi közbringarendszert, és kísérleti jelleggel bevezetik az egyszerűbb, online regisztrációt is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

Zöld mobilitás 

A gyalogosok fővárosa

A gyaloglás nemcsak egészséges és olcsó, de még a környezetünket is védjük vele. Az osztrák fővárosban is tudják ezt – egy nemrég készült felmérés szerint ugyanis az ott élők több mint nyolcvan százaléka szívesen indul útnak gyalogszerrel.

Zöld mobilitás 

Villanyautók: sokakat motivált az állami támogatás

Sikeresek voltak az elektromosautó-vásárlás támogatására meghirdetett pályázatok, ennek is köszönhetően csaknem 2800 elektromos autó közlekedik már Magyarországon – közölte Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Zöld mobilitás 

Prágát is meghódíthatja a magyar GreenGo

Száz darab VW e-up! villanyautóval Prágában is megkezdte a működését a GreenGo. A magyar autómegosztó cég úgy tervezi, hogy három hónapon belül a duplájára növeli prágai flottáját.