2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Zöld mobilitás 

Indul az elektromos jet skik tömeggyártása Balatonvilágoson

Készen áll a tömeggyártásra a világ első electrojetje. A Narke team Balatonvilágoson kifejlesztett és környezettudatos, elektromos meghajtással gyártott jet skije a tesztelési időszak befejeztével elsőként Magyarországon előrendelhető augusztus közepétől. 

Zöld mobilitás 

Rekordrészvételt várnak az Európai Mobilitási Héten

Mostanáig 233 hazai önkormányzat, önkormányzati társaság regisztrált a 2002 óta folyamatosan megtartott Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozat nemzetközi honlapján. Sosem vállalkozott még ennyi hazai település az Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához kapcsolódó rendezvények megszervezésére, az eddigi rekordot 214 helyszínnel 2016 tartotta. 

Zöld mobilitás 

Már Halason is van áramkút

A villanyautók térnyerésének lassan már semmi nem szabhat gátat. Sokak mellett a kiskunhalasi önkormányzat is felismerte, hogy hazánkban hamarosan versenyképes alternatívát jelentenek a benzines és a dízel­autókkal szemben az elektromos járművek, ezért nemrégiben üzembe helyezték a város első áramkútját. 

baon.hu
Zöld mobilitás 

Bringázott már reptéren? Münchenben ezt is megteheti egy kiépített pályán!

Európa egyetlen ötcsillagos repülőtere, a müncheni igen népszerű a légi utasok körében, ami nem csoda, hisz évről évre újabb innovációkkal áll elő. Augusztus 3-tól például a hegyi kerékpározás és a szabadstílusú biciklizés profijai szórakoztatják majd a várakozó utasokat, akik ki is próbálhatják a bringákat egy kiépített tesztpályán. 

Zöld mobilitás 

Bringára fel! Átadták a Fertő–Balaton kerékpáros túraútvonalat

Átadták a Fertő–Balaton kerékpáros túraútvonalat, ahol olyan érdekességgel találkozhatnak a kerekezők, mint Celldömölkön a Vulkán-fürdő; a Ság-hegyi Látogatóközpont vagy a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű hévízi gyógytó.

Zöld mobilitás 

Zöld jelzés a bringásoknak: újabb kerékpárutak épülnek Tolnában

Több mint kétmilliárd forint értékben 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak Tolna megyében: a dombóvári választókerületben egy szakasz már megvalósult, és három kerékpárút kiépítése folyamatban van – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János.

Zöld mobilitás 

Ezért érdemes villanyautóra váltani

Miért érdemes a látszólag magas ár és a korlátozott hatótáv ellenére villanyautóra váltani? Aki már használt elektromos autót, azt többnyire nem kell győzködni, sorolják az érveket maguktól is. A villanyautózás mellett számtalan érvet fel lehetne sorolni, de most megmutatjuk a legfontosabbakat!

Zöld mobilitás 

Félmillió kilométernél is többet tekertünk – A Bringázz a munkába! mozgalom számokban

A Bringázz a munkába! kampányban 2150 cég mintegy 6000 dolgozója vett részt, közel 600 000 kilométert kerékpározva. Ez átszámítva a Balaton 2877-szeres és az Egyenlítő 15-szörös körbetekerésének felel meg. Az öt legbringásabb város Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, Szeged és Győr volt. 

Zöld mobilitás 

Kerékpáros-kisokos: mit vigyünk magunkkal a túrákra?

Beköszöntött a jó idő, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy bringára pattannak. A nagyobb túrákra azonban érdemes alaposabban felkészülni, és ügyelni arra, hogy minden olyan eszköz bekerüljön a batyuba, amelyre utunk során szükségünk lehet. 

Zöld mobilitás 

Tovább tekerhetünk Balatonalmádiban

Balatonalmádiban hamarosan még egyszerűbben és biztonságosabban lehet bringázni: a vörösberényi településrészt a központtal, valamint Káptalanfüredet és a Szentkirályszabadja felől a városba futó bicikliutat a Balatoni Bringakörúttal összekötő új szakaszok építése kezdődik meg a nyáron.

veol.hu
Zöld mobilitás 

Hogyan repüljünk környezettudatosan?

Ebben az időszakban sokan készülődünk már a nyaralásra, de ilyenkor se feledkezzünk el környezetünk megóvásáról! Bár a repülés a leginkább légszennyező utazási forma, néhány tippel saját magunk is mérsékelhetjük a gépek károsanyag-kibocsátását és a szén-dioxid-lábnyomunkat.

Zöld mobilitás 

Bringázz a munkába!

Négy év szünet után ismét elindult a Bringázz a munkába!-kampány. A Magyar Kerékpárosklub által megálmodott kezdeményezés célja, hogy megmutassák, bringával könnyen, gyorsan és szabadon lehet akár munkába is járni. 

Zöld mobilitás 

Ha zavarja a budapesti dugó, segít a közösségi villanyrobogó

Nemcsak a környezetet védheti, de a bosszantó dugót is elkerülheti azzal a közösségi villanyrobogóval, amely néhány napja jelent meg Budapest utcáin. A Blinkee névre keresztelt villanyjárgányból egyelőre harmincat telepítettek, de a cég közleménye szerint hamarosan bővítik a fővárosi flottát. 

Zöld mobilitás 

Elektromos minibringa hódíthatja meg a városlakók szívét

Elektromos meghajtása segítségével akár 30 km/h-val hasít, és könnyen elfér bárhol. Utunk végeztével pedig egyszerűen csak fel kell emelni és vinni, mint egy nagy bőröndöt. Munkahelyre, lakásba is könnyen bevihető, a liftbe simán befér. Ha lépcsőzni kell vele, az sem akadály. Nézzük, mit is tud a DYU villanybringája!

Zöld mobilitás 

Magántőke bevonásával megvalósuló gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer

A SKANSKA Magyarország Kft. támogatásával márciusban megvalósult a második, magántőke bevonásával létrehozott, Nordic Light Offices elnevezésű gyűjtőállomás, amely a Váci út 96–98. szám alatti irodaház előtt található. A fejlesztés kiegészítő közlekedési módot biztosít az irodaház dolgozóinak és a környéken lakóknak.

Zöld mobilitás 

Már nem kell sokat várnunk a Budapest–Balaton bringaútra

2019 nyarára megépülhet a Budapest–Balaton kerékpárút – az örömteli hírről Révész Máriusz az InfoRádió műsorában számolt be. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos arra is kitért, hogy a távlati célok között egyebek mellett a Rajka–Budapest útvonal is szerepel.

Zöld mobilitás 

Ennél a cégnél tekerni kell a fizetésemelésért

Az új-zélandi Make Collective vállalat napi 5 dollárt ad azoknak a kollégáknak, akik biciklivel járnak dolgozni. Megéri tekerni, ugyanis a nagyon elszántaknak – akik több mint hat hónapig résztvevői ennek a programnak – napi 10 dollárt ajánlanak fel. A pénzt év végi bónuszként zsebelhetik be a dolgozók. 

Zöld mobilitás 

Fűtött kerékpárutat építenek a hollandok

Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját építik meg egy holland természetvédelmi övezeten keresztül, hogy egész évben hó- és jégmentes úttal kössék össze Wageningen és Arnhem városát. Az 1,7 kilométer hosszú utat a közeli papírgyár gyártási folyamatában keletkezett hő fogja fűteni.

Zöld mobilitás 

Mehet! A Börzsönyben májustól mutatják a napelemes vonatoknak a vasúti jelet

A Királyréti Erdészet Facebook-oldalára került ki a hír, hogy március 28-án sikeres pályavizsgát tettek a napelemes motorkocsik, amelyekre előreláthatólag májustól lehet jegyet váltani. Az Ipoly Erdő Zrt. már csak egy dokumentumot vár, és máris közlekedhetnek a szerkezetek.

Zöld mobilitás 

Már Magyarországon is elérhető a Xiaomi M365 elektromos roller

Már hazánkban is elérhető a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Xiaomi M365 elektromos roller, amely egyetlen töltéssel 30 km-t is kibír. Ráadásul a  gyorsasággal sincs gond: a modern járgány akár 25 km/h-s sebességre is képes.