Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Zöld mobilitás 

A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat

Egyre több cég fejezi ki háláját a koronavírus-járvány frontvonalában harcolóknak. Nemrég a MOL Plugee is bejelentette, hogy ingyenes és korlátlan villanyautó-töltési lehetőséget biztosít az egészségügyi dolgozóknak.

Zöld mobilitás 

Átmenetileg 100 forintért lehet használni a MOL Bubi közbringáit

Havi száz forintért lehet használni átmenetileg a fővárosi MOL Bubi közbringarendszert, és kísérleti jelleggel bevezetik az egyszerűbb, online regisztrációt is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

Zöld mobilitás 

A gyalogosok fővárosa

A gyaloglás nemcsak egészséges és olcsó, de még a környezetünket is védjük vele. Az osztrák fővárosban is tudják ezt – egy nemrég készült felmérés szerint ugyanis az ott élők több mint nyolcvan százaléka szívesen indul útnak gyalogszerrel.

Zöld mobilitás 

Villanyautók: sokakat motivált az állami támogatás

Sikeresek voltak az elektromosautó-vásárlás támogatására meghirdetett pályázatok, ennek is köszönhetően csaknem 2800 elektromos autó közlekedik már Magyarországon – közölte Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Zöld mobilitás 

Prágát is meghódíthatja a magyar GreenGo

Száz darab VW e-up! villanyautóval Prágában is megkezdte a működését a GreenGo. A magyar autómegosztó cég úgy tervezi, hogy három hónapon belül a duplájára növeli prágai flottáját.

Zöld mobilitás 

Egy nő úgy döntött, hogy a Teslája lesz az otthona

Egy évvel ezelőtt bepakolta a legfontosabb holmiját a villanyautóba, és néhány éjszakától eltekintve Kiera mindennap a Teslájában aludt. „Én csak határozatlan idejű utazásnak hívom” – mondta a kalandor hölgy, aki  Long Range Model 3-ban él, miközben saját coloradói házát utazóknak adja bérbe.

Zöld mobilitás 

10 év múlva nagyot változhat a városi közlekedés

Érdekes eredménnyel zárult a Kantar közvélemény-kutatása. A cég mintegy 20 ezer embert kérdezett meg a világ 31 városában a jelenlegi utazási szokásaikról, illetve arról, hogy a jövőben hogyan és milyen közlekedési módokat választanának.

Zöld mobilitás 

Újabb Ionity töltővel gazdagodott Magyarország

Folyamatosan bővül a hazai elektromos töltőpontok száma. Az Európában dinamikusan terjeszkedő Ionity például már 202 működő töltőszigetet üzemeltet, amelyből 3 helyszín Magyarországon található. A villanykutak telepítése pedig még nem ért véget. 

Zöld mobilitás 

8000 mérföld elektromos Harley-Davidsonnal

A Harley-Davidson szerelmeseinek sem kell ma már lemondaniuk a környezetvédelemről. A márka ugyanis nemrégiben piacra dobta teljesen elektromos modelljét. Ewan McGregor és Charley Boorman le is tesztelte, hogy milyen a LiveWire nyergében 8000 mérföldet megtenni. 

Zöld mobilitás 

Esztergomban is üzemelnek már a MOL elektromos töltői

Esztergomban már három helyen is adott a lehetőség a villanyautók feltöltésére – a MOL ugyanis itt adta át első, Pest megyén kívüli elektromos töltőit. Az ingyenesen használható „villanykutakat” az esztergomi önkormányzat finanszírozza, kivitelezője pedig a MOL Plugee, a MOL elektromobilitási üzletága.

Zöld mobilitás 

Egyetlen térképen Magyarország összes kerékpárútja

A kerékpározás nemcsak az egészségünknek tesz jót, de akár a több kilométeres utazásokat is letudhatjuk emissziómentesen. A Flowcycle közössége most egy olyan interaktív térképet készített, amelyen az összes hazai kerékpárút helyet kapott – így a két keréken való közlekedés megtervezése is egyszerűbb.

Zöld mobilitás 

Már üzemel Magyarország legnagyobb Tesla Superchargere

Átadták az ország legnagyobb Tesla Supercharger állomását Fóton és Törökbálinton. A „villanykutak” annak az Európát átszelő hálózatnak a részei, amelyek a Tesla-tulajdonosokat segítik a hosszútávú utazások során. A munkálatok ráadásul még nem értek véget; további töltőpontok is lesznek.

Zöld mobilitás 

Alaszkából Argentínába – napenergiával

Néhány alaszkai fiatal összeállt és úgy döntött, hogy alaposan hőszigetelnek egy kisteherautót, a tetejére feltesznek 24 db 330 W teljesítményű napelemet, és elindulnak Alaszkából Argentínába, mindenféle károsanyag-kibocsátás nélkül. A srácok már Vancouvert is elhagyták. 

Zöld mobilitás 

Már 50 ezren használják a Limót

50 ezer felhasználó, több mint 6 millió megtett kilométer. Ezek a számok fémjelzik MOL Limo autómegosztó szolgáltatást. A 450 autóból álló flotta népszerűsége töretlen, hiszen bárki megtalálja a számára leginkább ideális autót.

Zöld mobilitás 

Közlekedés? Váltson zöldre!

Nemcsak a bolygónk megóvása, hanem a saját és gyermekeink egészsége miatt is érdemes spórolni a közlekedésből adódó károsanyag-kibocsátáson. Most megmutatjuk, hogyan lehet zöldebb módon eljutni az úti célunkhoz. 

Zöld mobilitás 

Villanykutakkal gazdagodott Zalaegerszeg

Öt új elektromos töltőállomást telepített Zalaegerszeg forgalmas pontjaira az E.ON, ebből hármat az önkormányzattal, kettőt pedig az ALDI-val együttműködésben. Egy töltőn egyszerre két villanyautót is fel lehet „tankolni”.

gazdasagportal.hu
Zöld mobilitás 

Közösségi autómegosztóval a reptérre is

Már a reptérre is eljuthatunk közösségi autómegosztó szolgáltatással, ugyanis nyáron dedikált parkolóhelyek nyíltak a közösségi autók számára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelyeket minden regisztrált MOL Limo-felhasználó igénybe vehet, 1990 forint reptéri díj ellenében.

Zöld mobilitás 

Színházak Éjszakája karszalagért kedvezményes bérlet

Két izgalmas, sokszínű programon, az Autómentes Hétvégén és a Színházak Éjszakáján is érdemes volt Mol Bubira pattanni szeptember utolsó előtti hétvégéjén.

Zöld mobilitás 

Még az idén elkészülhet a Győr–Balaton kerékpárút első üteme

Az év végére elkészül a Győr–Balaton kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint teljes hosszában átadják – jelentette be Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Zöld mobilitás 

Rengetegen érdeklődnek az Európai Mobilitási Hét iránt

Kiemelkedő érdeklődés előzi meg Magyarországon a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási Hetet, amelynek helyi programjait az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 180 millió forinttal támogatja – közölte a tárca energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.