2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Zöld mobilitás 

Metrópótlás két keréken

Több szakaszban lezárják a 3-as metrót, de semmi ok az aggodalomra: biciklivel könnyen elkerülhetjük a fennakadásokat. A Kerékpárosklub most bringabarát útvonalakat, MOL Bubi-állomásokat és kezdőknek szóló tippeket ajánl.

kerekparosklub.hu
Zöld mobilitás 

Ilyen az, amikor szétszednek egy Teslát, hogy megcsinálják belőle a világ leggyorsabb lakóautóját

Travis Rabenberg és csapata gondolt gondolt egyet, és lakóautóvá alakított egy Tesla Model S-t. Azt nem mondjuk, hogy szebb lett a világ egyik legkedveltebb villanyjárgánya, de azt rebesgetik, hogy új funkcióját tekintve akár Guinness-rekorder is lehet. 

Zöld mobilitás 

Kerékpárral Békéscsabán

Bővítették a kerékpárút-hálózatot Békéscsabán, a fejlesztésre a város több mint 810 millió forintot fordított a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A beruházás jelentősen hozzájárulhat a levegőszennyezés csökkentéséhez.

Zöld mobilitás 

Ebben a városban 20 ezer villanytaxi állt szolgálatba

A kínai Sencsenben is komoly problémát jelent a légszennyezettség – a város ezért úgy döntött, hogy egyszerűen az összes taxizásra használt autót elektromosra cseréli. 

Zöld mobilitás 

Milyen bringát érdemes használni a városban?

A zéróemissziós közlekedés egyik legnépszerűbb módja a bringázás. Felmerül azonban a kérdés: milyen kerékpárt válasszunk városlakóként, ha nemcsak alkalmanként tekernénk, hanem napi rendszerességgel használnánk? Erre ad választ a Flowcycle bringaajánlója. 

flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Hamarosan Etyekig is elbringázhatnak a budapestiek

Jelentős közlekedési beruházások indulnak hazánkban: az országos kerékpárút-törzshálózat részét képező Balatoni Bringakörön, a Budapest–Etyek-szakaszon, valamint Nyugat-Magyarország kiemelt turisztikai pontjain is építenek bringás létesítményeket. 

Zöld mobilitás 

Idehaza is lesznek Ionity-töltők

Az Ionity Magyarországon is telepít töltőpontokat – az első villanykutakat a Bábolna pihenőbe, az autópálya déli oldalára tervezik. Az átadás időpontjáról nincs hivatalos információ, de minden jel arra utal, hogy a töltőket még az első fél év során beüzemelik.

Zöld mobilitás 

Milyen vezetni az Audi e-tront?

Március 20-án hivatalosan is bemutatták Magyarországon az Audi első elektromos SUV-ját, az e-tront. A Villanyautósok kipróbálták a járgányt, és izgalmas beszámolót írtak a mintegy 150 kilométeres tesztvezetésükről. 

villanyautosok.hu
Zöld mobilitás 

Futurisztikus lakókabin az erdőben

Különleges lakókabinnal rukkolt elő a Tree Tents. Az űrhajóra hasonlító szálláshely nemcsak megjelenése, hanem funkciója miatt is figyelemre méltó. Képeken mutatjuk az innovatív szerkezetet.

Zöld mobilitás 

Közlekedjünk okosan kerékpárral is!

Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy sikeresebbé tegyük a klímaváltozás elleni küzdelmet. A kerékpáros közlekedés például jelentősen csökkenti az ökológiai lábnyomunkat, ám mielőtt bringára ülnénk, érdemes elsajátítani a ránk vonatkozó közlekedési szabályokat is.

flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Már a budaörsi IKEA parkolójában is lehet villanyautót tölteni

Hétvégén beüzemelték a budaörsi IKEA parkolójában található elektromos töltőpontokat. A villanyautósok most már itt is feltankolhatják járgányukat – ráadásul ingyen. 

Zöld mobilitás 

Két keréken: mikor kötelező használni a kerékpárutat?

A KRESZ szerint nem minden esetben kötelező használni a kerékpárutat. Például ha a gyalog- és kerékpárúton akadályoznak minket, akkor az úttesten is bringázhatunk, persze csak akkor, ha azt tábla nem tiltja. A Flowcycle oldalán most a legfontosabb közlekedési tudnivalókról is olvashatunk. 

flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Európában zöld utat kapott az Audi töltési szolgáltatása

Nemcsak a villanyautók, de az elektromos töltőpontok száma is folyamatosan nő Európában. Ezúttal az Audi e-tron Charging Service szolgáltatás is zöld utat kapott a kontinensen, így itt az előfizetők 220 üzemeltető több mint 72 000 töltőpontját vehetik igénybe.

Zöld mobilitás 

Convercycle, az ideális teherszállító kerékpár

A városi közlekedéshez ideális eszköz a kerékpár, de vannak olyan helyzetek, mint például a bevásárlás, amikor egyszerűbb (kényelmesebb) az autót használni. Bár vannak teherszállító bringák, de azok sokszor túl nagyok és kényelmetlenek, nehéz őket tárolni vagy szállítani. Convercycle erre a problémára kínál megoldást.

Zöld mobilitás 

Mol Limo: egy év alatt hárommillió kilométer

A 2018 és 2019. január 25-e közötti időszak alatt hárommillió kilométert tettek meg a Mol Limók. Ez azt jelenti, hogy a közösségi villanyautók több mint tízmillió percet, átszámítva 19 évet voltak forgalomban a társaság közleménye szerint.  

Zöld mobilitás 

Formula-E: videón a marrakesi futam legjobb pillanatai

Az elmúlt hétvégén Marokkóban járt a Formula–E száguldó villanycirkusza, és nem kevés izgalom volt a pályán, elkezdve a gyakorló futamoktól egészen a versenyig. Aki lemaradt volna a zéróemissziós megmérettetésről, az most a legjobb pillanatokat videón is megnézheti. 

Zöld mobilitás 

Már Dömösön is lehet villanyautót tölteni

Országszerte egyre több elektromos töltőpontot telepítenek. Legutóbb Dömös első nyilvános villanykútját adták át, melyet közösségi támogatásokból finanszíroztak. Ennek köszönhetően a Dunakanyar népszerű kirándulóhelyét már elektromos autóval is felfedezhetjük. 

villanyautosok.hu
Zöld mobilitás 

51 érv a bringázás mellett

Kerékpározni jó! Nemcsak azért, mert ez a környezetbarát közlekedés egyik legjobb módja, hanem azért is, mert nagyon jót tesz az egészségünknek. A bringázás mellett szóló érvek listája igen hosszú, ám a legfontosabb 51-et a biztonság kedvéért a Flowcycle is csokorba foglalta. 

flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Bécsben egyre több az áramkút

Az osztrák fővárosban 2018 végére 250-re emelkedett az elektromos autók nyilvános töltőállomásainak száma, ezeket a villanyautósok az év folyamán több mint 30 ezer alkalommal vették igénybe – jelentette be a Wien Energie áramszolgáltató vállalat.

Zöld mobilitás 

Ismerd meg közelebbről a villanyautódat!

Nemcsak a villanyautó-kínálat, de az elektromos töltőpontok száma is folyamatosan nő – szerencsére idehaza egyre többen döntenek a zéróemissziós közlekedés mellett. De mit érdemes tudni ezekről a járgányokról? A Villanyautósok hírportál most a legnépszerűbb modelleket mutatja be közelebbről. 

villanyautosok.hu