2020. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Zöld mobilitás 

Újabb Ionity töltővel gazdagodott Magyarország

Folyamatosan bővül a hazai elektromos töltőpontok száma. Az Európában dinamikusan terjeszkedő Ionity például már 202 működő töltőszigetet üzemeltet, amelyből 3 helyszín Magyarországon található. A villanykutak telepítése pedig még nem ért véget. 

Zöld mobilitás 

8000 mérföld elektromos Harley-Davidsonnal

A Harley-Davidson szerelmeseinek sem kell ma már lemondaniuk a környezetvédelemről. A márka ugyanis nemrégiben piacra dobta teljesen elektromos modelljét. Ewan McGregor és Charley Boorman le is tesztelte, hogy milyen a LiveWire nyergében 8000 mérföldet megtenni. 

Zöld mobilitás 

Esztergomban is üzemelnek már a MOL elektromos töltői

Esztergomban már három helyen is adott a lehetőség a villanyautók feltöltésére – a MOL ugyanis itt adta át első, Pest megyén kívüli elektromos töltőit. Az ingyenesen használható „villanykutakat” az esztergomi önkormányzat finanszírozza, kivitelezője pedig a MOL Plugee, a MOL elektromobilitási üzletága.

Zöld mobilitás 

Egyetlen térképen Magyarország összes kerékpárútja

A kerékpározás nemcsak az egészségünknek tesz jót, de akár a több kilométeres utazásokat is letudhatjuk emissziómentesen. A Flowcycle közössége most egy olyan interaktív térképet készített, amelyen az összes hazai kerékpárút helyet kapott – így a két keréken való közlekedés megtervezése is egyszerűbb.

Zöld mobilitás 

Már üzemel Magyarország legnagyobb Tesla Superchargere

Átadták az ország legnagyobb Tesla Supercharger állomását Fóton és Törökbálinton. A „villanykutak” annak az Európát átszelő hálózatnak a részei, amelyek a Tesla-tulajdonosokat segítik a hosszútávú utazások során. A munkálatok ráadásul még nem értek véget; további töltőpontok is lesznek.

Zöld mobilitás 

Alaszkából Argentínába – napenergiával

Néhány alaszkai fiatal összeállt és úgy döntött, hogy alaposan hőszigetelnek egy kisteherautót, a tetejére feltesznek 24 db 330 W teljesítményű napelemet, és elindulnak Alaszkából Argentínába, mindenféle károsanyag-kibocsátás nélkül. A srácok már Vancouvert is elhagyták. 

Zöld mobilitás 

Már 50 ezren használják a Limót

50 ezer felhasználó, több mint 6 millió megtett kilométer. Ezek a számok fémjelzik MOL Limo autómegosztó szolgáltatást. A 450 autóból álló flotta népszerűsége töretlen, hiszen bárki megtalálja a számára leginkább ideális autót.

Zöld mobilitás 

Közlekedés? Váltson zöldre!

Nemcsak a bolygónk megóvása, hanem a saját és gyermekeink egészsége miatt is érdemes spórolni a közlekedésből adódó károsanyag-kibocsátáson. Most megmutatjuk, hogyan lehet zöldebb módon eljutni az úti célunkhoz. 

Zöld mobilitás 

Villanykutakkal gazdagodott Zalaegerszeg

Öt új elektromos töltőállomást telepített Zalaegerszeg forgalmas pontjaira az E.ON, ebből hármat az önkormányzattal, kettőt pedig az ALDI-val együttműködésben. Egy töltőn egyszerre két villanyautót is fel lehet „tankolni”.

gazdasagportal.hu
Zöld mobilitás 

Közösségi autómegosztóval a reptérre is

Már a reptérre is eljuthatunk közösségi autómegosztó szolgáltatással, ugyanis nyáron dedikált parkolóhelyek nyíltak a közösségi autók számára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelyeket minden regisztrált MOL Limo-felhasználó igénybe vehet, 1990 forint reptéri díj ellenében.

Zöld mobilitás 

Színházak Éjszakája karszalagért kedvezményes bérlet

Két izgalmas, sokszínű programon, az Autómentes Hétvégén és a Színházak Éjszakáján is érdemes volt Mol Bubira pattanni szeptember utolsó előtti hétvégéjén.

Zöld mobilitás 

Még az idén elkészülhet a Győr–Balaton kerékpárút első üteme

Az év végére elkészül a Győr–Balaton kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint teljes hosszában átadják – jelentette be Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Zöld mobilitás 

Rengetegen érdeklődnek az Európai Mobilitási Hét iránt

Kiemelkedő érdeklődés előzi meg Magyarországon a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási Hetet, amelynek helyi programjait az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 180 millió forinttal támogatja – közölte a tárca energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Zöld mobilitás 

Így utazhat környezettudatosan

Szinte minden hétre jut egy, a klímaváltozás számlájára írható természeti katasztrófa. A szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása ma már közös ügy. Sokat tehetünk azzal is, ha az utazásnál odafigyelünk a környezettudatosságra. Mutatjuk a legfontosabb tanácsokat. 

Zöld mobilitás 

Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be a települések az európai mobilitási héthez és autómentes naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A szeptember 16-án startoló kampány idei témája a gyaloglás, mottója pedig a „Sétálj velünk!”

Zöld mobilitás 

Bécsben okoslámpákkal turbózzák fel a gyalogosforgalmat

A gyaloglás a környezetbarát közlekedés legjobb módja – tudják ezt jól az osztrákok is, hiszen Bécsben ősztől 1300 közlekedési lámpa közül 200 régi nyomógombosat küldenek nyugdíjba, helyüket pedig okoskamerával ellátott lámpák veszik át. 

Zöld mobilitás 

Hazánkban is egyre többen döntenek a kerékpáros közlekedés mellett

Magyarországon olyannyira elterjedt a kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya, hogy az EU-ban hazánk már közvetlenül Hollandiát és Dániát követi. A Chikansplanet ezúttal azokat a kezdeményezéseket gyűjtötte össze, amelyek tovább erősíthetik a bringás közlekedést. 

chikansplanet.blog.hu
Zöld mobilitás 

Ön bringázna a csillagösvényre emlékeztető lengyel kerékpárúton?

Még az is szívesen végigkerekezne a kék fényben tündöklő lengyel kerékpárúton, aki egyébként nem szokott nyeregbe pattanni. A burkolat különlegessége, hogy nappal összegyűjti a fényt, majd éjszaka önmagát világítja meg; így nemcsak elképesztő látványt nyújt, de energiát is spórol. 

Zöld mobilitás 

A világ bringás szemmel

A gyaloglás mellett a kerékpározás az egyik legjobb módja a zéróemissziós közlekedésnek – utóbbi esetében azonban igen fontos szerepük van a bicikliutaknak. A Flowcycle nemrég azt vette górcső alá, hogy melyik országban a legjobb bringásnak lenni. 

flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő?

A villanyjárgányok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, ám az igazi áttöréshez elegendő számú elektromos töltőállomásra is szükség van. Ezt ismerte fel Kína is, ahol a statisztika szerint nagyon komolyan veszik a zéróemissziós közlekedést.