2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Zöld mobilitás 

Balatoni nyár villanyautóval?

Ha minden jól megy, akkor hamarosan akár villanyautóval is körbeutazhatjuk a Balatont. A tervek szerint Zamárdiban egy, Fonyódon pedig két elektromos töltőállomást is telepítenek. A hirbalaton.hu információja szerint a környezettudatosság jegyében több hazánkban működő nemzetközi áruházlánc is tovább gyarapítaná a balatoni töltőállomások számát. 

hirbalaton.hu
Zöld mobilitás 

Elektromos közbringahálózat jön létre Pécsett

Két esztergomi cég, a Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. és a Neuzer Kft. építheti ki nettó 160 millió forintért a pécsi e-közbringa-rendszer első ütemét. A hírek szerint a dokkolóállomásokra napelemes rendszert és mozgásérzékelős infrakamerát is felszerelnek majd.

Zöld mobilitás 

Szabad egy körre? Elindult a Mol közösségi autómegosztó szolgáltatása

A Mol Limo szolgáltatás keretében 100 elektromos, valamint 200 benzinüzemű, kifejezetten városi közlekedésre tervezett márkájú gépkocsiból álló flottát helyez üzembe a társaság. A bevezető időszakban az érdeklődők percenként 33 forintért használhatják a járműveket.

Zöld mobilitás 

2017 legjobb biciklis applikációi

A Flowcycle cikkében 2017 legsikeresebb kerékpáros applikációit gyűjtötték össze, amelyek városi és túrabiciklizéshez egyaránt a segítségünkre lehetnek. Különböző térképek, szerviz-, sőt még elsősegély-alkalmazás is található a válogatásban.

Flowcycle.hu
Zöld mobilitás 

Két keréken a munkahelyre

Ha kerékpárral járunk munkába, azzal nemcsak az egészségünket óvjuk meg, hanem a környezetünkért is sokat tehetünk, hiszen nem növeljük a károsanyag-kibocsátást, amit az autóforgalom vagy tömegközlekedés okoz. Cikkünkben hasznos tippeket adunk, hogy minél könnyebb legyen két keréken dolgozni menni.

Zöld mobilitás 

Vezethetünk takarékosan is

Ha szem előtt tartunk pár trükköt, akkor akár 10-30% üzemanyagot is megspórolhatunk. Ezzel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük meg, de a környezetszennyezés csökkentéséhez is hozzájárulunk, sőt még a városi közlekedést is hatékonyabbá tehetjük!

Zöld mobilitás 

A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta

Az elektromos autókat sok mindenért lehet szeretni, de a teljes feltöltésük hosszú órákat vesz igénybe, szemben a normál autók pár perc alatt feltölthető üzemanyagtankjával. Most azonban a Honda meglebegtetett egy új fejlesztést, amely komoly mértékben felgyorsíthatja a villanyautók töltését.

Zöld mobilitás 

10 tanács a takarékosabb autóvezetésért

Nemcsak az autónk és a pénztárcánk köszöni meg, ha tudatos sofőrré válunk, de a környezetre is kevesebb terhet hárítunk egy takarékos vezetési stílussal. 

totalcar.hu
Zöld mobilitás 

Metrópótlás két keréken – bringabarát megoldások

Már elkezdődött a 3-as metró Lehel tér és Újpest központ közötti szakaszának felújítása. A Magyar Kerékpáros Klub mindenkit arra buzdít, hogy metrópótló busz helyett inkább kerékpárral járjon dolgozni. A tapasztalt bringások böngészhető térképpel, útvonalakat bemutató videókkal és hasznos tanácsokkal segítenek megtervezni az utazásokat.

kerekparosklub.hu