2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta

Az elektromos autókat sok mindenért lehet szeretni, de a teljes feltöltésük hosszú órákat vesz igénybe, szemben a normál autók pár perc alatt feltölthető üzemanyagtankjával. Most azonban a Honda meglebegtetett egy új fejlesztést, amely komoly mértékben felgyorsíthatja a villanyautók töltését.

A japán autógyártó azt ígéri, hogy 2022-től kezdve már olyan elektromos autókat fog forgalmazni, amelyek egy negyedórás villámtöltéssel mintegy 240 kilométernyi megtehető hatótávot nyerhetnek. A Honda ezt egy újfajta, a szupergyors töltést elviselő teleppel oldaná meg.

„Villanygyors” lehet az elektromos autók feltöltése Fotó:Youtube

Ez persze önmagában véve még nem érne túl sokat, hiszen kompatibilis villámtöltőkre is szükség lesz. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a jelenleg használatos 150 kW-os gyorstöltőket a közeljövőben 350 kW-osra fogják bővíteni. Az ígéretek arról szólnak, hogy 2020-ra Európában már több ezer 350 kW-os villámtöltő fog üzemelni.

Neked ajánljuk
Székesfehérváron is népszerűsítik az elektromos autókat Ezért érdemes villanyautóra váltani Nullemissziós vizsga Bonnban Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam