2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta

Az elektromos autókat sok mindenért lehet szeretni, de a teljes feltöltésük hosszú órákat vesz igénybe, szemben a normál autók pár perc alatt feltölthető üzemanyagtankjával. Most azonban a Honda meglebegtetett egy új fejlesztést, amely komoly mértékben felgyorsíthatja a villanyautók töltését.

A japán autógyártó azt ígéri, hogy 2022-től kezdve már olyan elektromos autókat fog forgalmazni, amelyek egy negyedórás villámtöltéssel mintegy 240 kilométernyi megtehető hatótávot nyerhetnek. A Honda ezt egy újfajta, a szupergyors töltést elviselő teleppel oldaná meg.

„Villanygyors” lehet az elektromos autók feltöltése Fotó:Youtube

Ez persze önmagában véve még nem érne túl sokat, hiszen kompatibilis villámtöltőkre is szükség lesz. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a jelenleg használatos 150 kW-os gyorstöltőket a közeljövőben 350 kW-osra fogják bővíteni. Az ígéretek arról szólnak, hogy 2020-ra Európában már több ezer 350 kW-os villámtöltő fog üzemelni.

Neked ajánljuk
Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam