2022. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két keréken a munkahelyre

Ha kerékpárral járunk munkába, azzal nemcsak az egészségünket óvjuk meg, hanem a környezetünkért is sokat tehetünk, hiszen nem növeljük a károsanyag-kibocsátást, amit az autóforgalom vagy tömegközlekedés okoz. Cikkünkben hasznos tippeket adunk, hogy minél könnyebb legyen két keréken dolgozni menni.

Egy öreg drótszamár is megteszi

A munkába járáshoz nem kell hogy menő verseny- vagy túrakerékpárod legyen, elég egy régi mountain bike. Kezdetben ne költs sokat a biciklire és a felszerelésre, hiszen ha tényleg használod, később majd költhetsz rá.

Vigyél előre váltás ruhát a munkahelyedre!

Jó megoldás a csomagtartóra erősíthető biciklistáska, viszont abban könnyebben összegyűrődnek a kényesebb darabok. Ha nem mindennap kerékpározol munkába, akkor az autós napokon vigyél be ruhákat egy vagy akár több napra előre, így biciklizéskor is kevesebb súlyt kell szállítanod, ami főleg kezdő kerékpárosoknál lehet nagy könnyebbség.

Fotó: Pexels.com

Tervezz előre!

Az egyik ok, amiért az emberek nem szeretnek biciklivel munkába járni az, hogy nem akarnak leizzadni. Kis utánajárással mindenhol lehet zuhanyzót találni a közelben, például tornateremnél, uszodánál; és egy edzőterembe vagy uszodába szóló bérlet még mindig olcsóbb, mint a benzin. Ne felejts el szappant, dezodort, törülközőt és egyéb tisztálkodószereket vinni.

További tippek az alábbi linken olvashatók.

Neked ajánljuk
Télen két keréken? Egyre többen bicikliznek a fővárosban, de fejlesztés nélkül megtorpanhat a növekedés Miért örülhetnek a gyalogosok is a biciklis fejlesztéseknek? A Földközi-tenger védett területeit is elborító műanyag eredete Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt
Tovább a forrásra: Tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam