2019. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeretjük az elektromos autókat

Az Ipsos közvélemény-kutató cég legfrissebb felmérése szerint a magyar autósok negyede nyitott az elektromosautó-vásárlásra. A szakértők úgy vélik, hogy a villanyjárgányok száma az év végére az 5000-et is meghaladhatja Magyarországon. 

A vizsgálat során megkérdezett 863, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany mintegy harmada jelezte, hogy 2019-ig lecseréli jelenlegi autóját. Az új személyautó vásárlásakor 10-ből 9-en mérlegelnék egy alternatív meghajtású kocsi beszerzését – ismertette Kovács Balázs, a kutatási projekt vezetője a közlemény szerint.

A kutatócég becslése szerint a teljes autós célcsoport negyede, míg a viszonylag új (5 évnél fiatalabb) autót használók harmada venné számításba legközelebb az e-autó vásárlásának lehetőségét.

A magyar autósok negyede venne elektromos autót Fotó: Pixabay

A felmérés alapján a gyermekes családok és a diplomás autósok különösen nyitottak a tisztán elektromos hajtású gépkocsik vásárlására.

A kormányzat a következő években az elektromos autók átlagosan 65-68 százalékos bővülésével számol – emlékeztet az Ipsos.

Neked ajánljuk
Mol Limo: egy év alatt hárommillió kilométer Formula-E: videón a marrakesi futam legjobb pillanatai Reflektorfényben: villanyautó a Super Bowlon is Már lehet regisztrálni az idei „TeSzedd!” -re Mi fán terem az erdő? 1–3. rész
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam