2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeretjük az elektromos autókat

Az Ipsos közvélemény-kutató cég legfrissebb felmérése szerint a magyar autósok negyede nyitott az elektromosautó-vásárlásra. A szakértők úgy vélik, hogy a villanyjárgányok száma az év végére az 5000-et is meghaladhatja Magyarországon. 

A vizsgálat során megkérdezett 863, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany mintegy harmada jelezte, hogy 2019-ig lecseréli jelenlegi autóját. Az új személyautó vásárlásakor 10-ből 9-en mérlegelnék egy alternatív meghajtású kocsi beszerzését – ismertette Kovács Balázs, a kutatási projekt vezetője a közlemény szerint.

A kutatócég becslése szerint a teljes autós célcsoport negyede, míg a viszonylag új (5 évnél fiatalabb) autót használók harmada venné számításba legközelebb az e-autó vásárlásának lehetőségét.

A magyar autósok negyede venne elektromos autót Fotó: Pixabay

A felmérés alapján a gyermekes családok és a diplomás autósok különösen nyitottak a tisztán elektromos hajtású gépkocsik vásárlására.

A kormányzat a következő években az elektromos autók átlagosan 65-68 százalékos bővülésével számol – emlékeztet az Ipsos.

Neked ajánljuk
Idehaza is lesznek Ionity-töltők Idehaza is lesznek Ionity-töltők Felvillanyozó tervek a Fordtól Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam