2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Úton vannak az elektromos távolsági buszok

Most már a távolsági mobilitás esetében is választhatunk elektromos, környezetkímélő járműveket. A FlixBus ugyanis e-buszokat tesztel Németországban és Franciaországban is, hamarosan pedig zöldvonattal jelennek majd meg a shared mobility piacán. 

Az első teljesen elektromos FlixBus április elején kezd üzemelni Franciaországban, Párizs és Amiens között. A második e-FlixBus Németországban, Hessen és Baden-Württenberg között közlekedik majd 2018 nyarától, a növekvő német belföldi hálózat részeként a főszezonban utazókat szolgálja majd ki.

„Formálni szeretnénk a mobilitás jövőjét. Bár az e-buszok pillanatnyilag még jóval drágábbak egy átlagos busznál, meggyőződésünk, hogy a jelenlegi fejlesztés hosszú távon megtérülő befektetés lesz a cég, az utasok és a környezet szempontjából is” – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója. 

A cég által kínált távolsági buszos utazás a jelenleg elérhető egyik leginkább környezetbarát közlekedési mód a modern flottának és a járműveket jellemző kapacitáskihasználtságnak köszönhetően.

Azok, akik hosszabb utakon a buszt választják személygépkocsi helyett, akár 80 százalékkal is csökkenthetik szén-monoxid-kibocsátásukat.

Elektromos távolsági buszokat tesztel a FlixBus Fotó: FlixBus

Mint kiderült, a cég két további mérföldkövet tervez elérni az év első felében: március 23-án megjelenik a német piacon a FlixTrain, az első zöld távolsági vonat, tavasszal pedig Kaliforniában, Los Angelesben kezdi meg működését a FlixBus USA.

A FlixBus a következő hónapokban is folytatja az európai buszhálózat fejlesztését. Március második felétől Grazba, Szófiába és két újonnan elérhető horvát városba, Eszékre és Bródba is indulnak majd közvetlen buszok Magyarországról, a nyári csúcsidőszakban pedig további célállomások és járatsűrítések várhatók.

Neked ajánljuk
Szeptember közepétől fizetnek, akik széthagyják a Mol Bubikat Fejlesztik a BKK Futár alkalmazást London főpolgármestere bejelentette: már csak elektromos buszokat vásárolnak Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: startuponline.hu
Vissza
Hírfolyam