2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mehet! A Börzsönyben májustól mutatják a napelemes vonatoknak a vasúti jelet

A Királyréti Erdészet Facebook-oldalára került ki a hír, hogy március 28-án sikeres pályavizsgát tettek a napelemes motorkocsik, amelyekre előreláthatólag májustól lehet jegyet váltani. Az Ipoly Erdő Zrt. már csak egy dokumentumot vár, és máris közlekedhetnek a szerkezetek.

„A sikeres vizsga után még meg kell várnunk a pecsétes papírt. Ez remélhetőleg még előbb is megérkezik, mint a májusi meleg időjárás” – írták a Királyrét Erdészet Facebook-oldalán

Felemelő élmény lesz majd a napelemes kisvasúttal utazni Fotó: Királyi Erdészet/Facebook

A tervek szerint a napelemes kisvasút nem a menetrend szerinti szerelvényt helyettesíti – ehhez kicsi a 32 fős befogadó képessége – hanem vagy azzal együtt megy majd, vagy különjáratként kérhető.

Hazánkban egyébként 2013 óta járja a Királyrét és Kismaros közötti síneket egy Vili elnevezésű motorvonat, amely kizárólag megújuló energiaforrásokat használ fel, és így a természetet a legkisebb mértékben sem károsítja.

Neked ajánljuk
Még az idén elkészülhet a Győr–Balaton kerékpárút első üteme Rengetegen érdeklődnek az Európai Mobilitási Hét iránt Különadót vetne ki az olcsó repülőjegyekre a bajor CSU 150 évből az utolsó öt volt a legmelegebb Nem kell levágni a marhákat a Föld megmentése érdekében
Tovább a forrásra: gardenista.hu
Vissza
Hírfolyam