2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már nem kell sokat várnunk a Budapest–Balaton bringaútra

2019 nyarára megépülhet a Budapest–Balaton kerékpárút – az örömteli hírről Révész Máriusz az InfoRádió műsorában számolt be. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos arra is kitért, hogy a távlati célok között egyebek mellett a Rajka–Budapest útvonal is szerepel.

„Jelenleg a legfontosabb célkitűzésünk a Budapest–Balaton közötti útvonal, ugyanis ez egy nagyon keresett kerékpárút lesz” – mondta Révész Máriusz az InfoRádiónak. Arról is beszélt, hogy már jövő nyárra elkészülhetnek az út legfontosabb szakaszai.

Révész Máriusz kifejtette, hogy a Budapest–Balaton közötti kerékpárutat döntően magyarországi kerékpárosoknak tervezik, de a távlati célok között szerepel egyebek mellett a Rajka–Budapest és a Fertő tó–Keszthely útvonal is, amely viszont a turisták figyelmét is felkeltheti. 

A Budapest–Balaton kerékpárút minden bringásnak örömteli hír Fotó: Freepik

„Nem titkolt célkitűzésünk, hogy a Duna menti kerékpárutat egészen a szerb határig folytassuk...” – árulta el Révész Máriusz, hozzátéve, hogy Magyarországon a földrajzi feltételek is megfelelőek. 

  • A teljes interjút a forrásra kattintva lehet meghallgatni. 
Neked ajánljuk
Kerékpárút épül a tatabányai Erőmű-tónál Még több budapesti villamoson lehet kerékpárt szállítani Jó a Balaton vízminősége Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam