2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha zavarja a budapesti dugó, segít a közösségi villanyrobogó

Nemcsak a környezetet védheti, de a bosszantó dugót is elkerülheti azzal a közösségi villanyrobogóval, amely néhány napja jelent meg Budapest utcáin. A Blinkee névre keresztelt villanyjárgányból egyelőre harmincat telepítettek, de a cég közleménye szerint hamarosan bővítik a fővárosi flottát. 

A lengyel Blinkee nemrég indult, de máris komoly céljai vannak. A bővülést azonban a robogók száma mellett a bérlési területre is érti a cég, jelenleg ugyanis ilyen értelemben még a pesti belvárost sem fedi le teljesen a szolgáltatás.

Bár a robogót egész Budapesten lehet használni, felvenni és leadni jelenleg még csak a Margit híd és a Petőfi híd között, a Duna két partján húzódó elég szűk sávban lehet.

A használat díja percenként 49 forint, amiből a diákok 8 forint kedvezményt kapnak,de naponta nem számláznak többet 4900 forintnál, vagyis 100 perc fölött már nem ketyeg a számláló.

A 61-65 forintos percdíjjal, illetve havi díjjal beindult közösségi autóknak ezzel alákínált a Blinkee, igaz, robogón télen és esőben nem mindig élvezet az utazás.

A Blinkeenek van biztosítása, de jó tudni, hogy nem rendeltetésszerű használat esetén az ügyfélnek a sisak elvesztése 22 ezer forintba kerül, a szervizelés költségét legfeljebb 100 ezer forintig állnia kell, ha pedig a robogó az ő hibájából semmisül meg, akkor 990 ezer forintja fogja bánni.

  • További információért látogasson el a Blinkee weboldalára. 
Neked ajánljuk
Budapesti? Ha igen, szánjon erre a kérdőívre néhány percet 85 000 kg újrahasznosított anyagból készült a Nike párizsi üzlete 2021-től új energiacímkék segítik a tájékozódást A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam