2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bringázz a munkába!

Négy év szünet után ismét elindult a Bringázz a munkába!-kampány. A Magyar Kerékpárosklub által megálmodott kezdeményezés célja, hogy megmutassák, bringával könnyen, gyorsan és szabadon lehet akár munkába is járni. 

Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Madách téren tartott kampánynyitó rendezvényen elmondta: a kormány fontos célkitűzése, hogy 2030-ra Magyarország az egyik legélhetőbb ország legyen Európában. Kiemelkedő az együttműködés a fővárossal is, amely a Balázs Mór-tervben célul tűzte ki a fővárosi biciklizők arányának növelését a jelenlegi 2,5-ről 10 százalékra.

Mint kiderült, az autóvásárlások száma rohamosan, a legutóbbi egy évben mintegy 39 százalékkal nőtt, ami gazdasági szempontból kedvező jelenség. Az élhetőbb városok, települések kialakulását azonban az egészséges, olcsó és gyors kerékpározás elterjedése szolgálja.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese és Kürti Gábor, a kerékpárosklub szóvivője kerékpározik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Bringázz a munkába!-kampányának megnyitóján Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Majdnem mindenkinek van otthon, a pincéjében, az erkélyen kerékpárja. Hozzuk meg a hétköznapokon még nem kerékpározók kedvét a munkába bringázáshoz! Ha nekiveselkednek, akkor – mint mindenki, aki kipróbálta – felfedezik, hogy ennél jobbat el sem tudtak képzelni, és nyeregben maradnak mindennap. A lakásajtótól az irodáig, megállókban várakozás, dugóban araszolás és parkolóhely-keresés nélkül, nagyon gyorsan el lehet érni a munkába” – érvelt a bringázás mellett Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke. 

„Cégeknek is megéri ösztönözni a dolgozók kerékpárra váltását” – mondta Kürti Gábor, aki kutatásokra hivatkozva kiemelte, hogy egészségesebb, kevesebbet hiányzó, jobb hangulatú munkatársakat és vidámabb csapatokat nyerhet egy cég a bringázás erősítésével. „Ha valaki kerékpáron érkezik a munkába, akkor 100 százalékról indul, felfrissülve érkezik a munkahelyére” – fűzte hozzá a klub elnöke, arra biztatva minden már kerékpározót, hogy alakítsanak munkahelyi csapatokat, és vonják be ismerőseiket a Bringázz a Munkába!-kampányba.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Bringázz a munkába!-kampányának megnyitóján Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Bringázz a munkába!-kampány 2018. május 14-től 2018. június 10-ig tart. Zökkenőmentes lebonyolítását a Bike Citizens telefonos applikáció biztosítja, amelynek segítségével a résztvevők egyénileg vagy csapatban dokumentálják a megtett kilométereket és a kerékpározással töltött napok számát.

A korábbi kampányok során 6-8000 résztvevő bringázott munkába, a szervezők idén 10 000 résztvevőre számítanak. A megtett utazásaikat a mobilappon mérő résztvevők között 4 millió forint értékben sorsolnak ki nyereményeket.

  • További információért látogasson el a forrásra!
Neked ajánljuk
Így teleltesd át az édesburgonyát Hűtőkisöprés, avagy variációk bundás kenyérre Ez a 8 dolog semmiképp ne kerüljön a komposztba Komposztálásra fel! A napelemek hőségben és fagyban is termelik a tiszta energiát
Tovább a forrásra: bringazzamunkaba.hu
Vissza
Hírfolyam