2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerékpáros-kisokos: mit vigyünk magunkkal a túrákra?

Beköszöntött a jó idő, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy bringára pattannak. A nagyobb túrákra azonban érdemes alaposabban felkészülni, és ügyelni arra, hogy minden olyan eszköz bekerüljön a batyuba, amelyre utunk során szükségünk lehet. 

A legtöbb eszközből túracsoportonként kell egy darab, tehát a kirándulók osztozhatnak a terheken. Ám vannak olyan nélkülözhetetlen elemek, melyeket mindenkinek magánál kell tartania.

  • Mindenkinél legyen: Egyebek mellett plusz egy feltöltött telefon, egy-egy működő első és hátsó lámpa, valamint egy megfelelő pótbelső. Utóbbit sokan a nyeregcsőre rögzítik, bár elismerjük, a nyeregtáska is hasznos találmány. Arról se feledkezzünk meg, hogy egy jó kulacs sose rossz, egy térkép (vagy GPS) pedig olykor vagányabbá tehet minket, mint egy fénykard.
  • Valakinél legyen: három-négy gumileszedő, egy szelepnek megfelelő pumpa (és átalakító), imbuszkészlet. Marokszerszámból érdemes olyat vinni, amin van láncbontó: láncszakadás esetén ez, plusz néhány tartalék patentszem életmentő lehet. Az sem árt, ha talonban van egy foltozókészlet is.
Fontos felkészülni a nagyobb kerékpártúrákra  Fotó: Pixabay

Biztos, ami biztos

A túra hosszától, a terep jellegétől és az időjárási körülményektől függően érdemes zsebre vágni egy szemcseppes üveget – amely természetesen nem medicinát, hanem tartalék láncolajat tartalmaz. Poros, homokos terepen például a lánc egy idő után sikítani fog a szárazságtól, sokat jelent, ha kap egy-két cseppet enyhítésképpen.

Neked ajánljuk
3 mesebeli kisvasút a Balaton körül – gyönyörű, védett tájakon át Miért jó, ha lovagol a gyerek? Van új a nap alatt Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam