2019. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Félmillió kilométernél is többet tekertünk – A Bringázz a munkába! mozgalom számokban

A Bringázz a munkába! kampányban 2150 cég mintegy 6000 dolgozója vett részt, közel 600 000 kilométert kerékpározva. Ez átszámítva a Balaton 2877-szeres és az Egyenlítő 15-szörös körbetekerésének felel meg. Az öt legbringásabb város Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, Szeged és Győr volt. 

A játékosok 19 000 tábla csokinak megfelelő 10 000 000 kalóriát égettek el, 85 millió forintot spóroltak meg, és 94 tonna szén-dioxid-szennyezéstől kímélték meg a levegőt. A legszerencsésebbek továbbá 4 millió forint összértékű nyereményeket (kerékpárokat, nyaralásokat, belépőket, bringás kiegészítőket) vihettek haza.

A május 14. és június 10. között zajló kampány célja az volt, hogy a szervezők megmutassák: bringával könnyen, gyorsan és szabadon lehet akár munkába is járni, növelve ezzel a mindennapokban kerékpározók számát Magyarországon.

Neked ajánljuk
Oslo 95 százalékkal csökkentené a károsanyag-kibocsátását Így csempéssz egy kis természetet a fürdőszobádba Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó Kína napos oldala
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam