2018. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld jelzés a bringásoknak: újabb kerékpárutak épülnek Tolnában

Több mint kétmilliárd forint értékben 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak Tolna megyében: a dombóvári választókerületben egy szakasz már megvalósult, és három kerékpárút kiépítése folyamatban van – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósulhat meg.

A döntéshozatalnál törekedtek arra, hogy minden választókerület hasonló nagyságrendben kapjon pályázati forrásokat, és figyelembe vették, hogy a tolnai megyeszékhely, Szekszárd a Modern városok programból is kap támogatást – tette hozzá Potápi Árpád János, aki a térség országgyűlési képviselője is. 

A Kölesd és Kistormás között 203 millió forintért, 2,1 kilométer hosszan épülő kerékpárút idegenforgalmi szempontból fontosabbá teheti a község 18. századi barokk műemlékét, a Kismegyeházaként ismert kastélyt – jegyezte meg.

Több mint kétmilliárd jut kerékpárutakra Tolnában Fotó: MTI/Oláh Tibor

Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés elnöke utalt arra, hogy az útszakasz kapcsolódik a Sió partján, illetve ahhoz közel, Szekszárdtól Simontornyáig tervezett kerékpárúthoz. Berényi István (Fidesz-KDNP), az 1517 lakosú település polgármestere elmondta:

a munkába járást és a biztonságos közlekedést szolgáló út kivitelezése jövő tavasszal kezdődhet, és őszre fejeződik be.

Hozzátette: Sióagárd, Medina és Kölesd önkormányzata egy egymilliárd forint értékű, a Sió-parton Sióagárdtól Kölesdig tartó kerékpárút építésére nyújtott be pályázatot a paksi atomerőmű-kapacitás fenntartásához kapcsolódó térségfejlesztési alaphoz.

Neked ajánljuk
Hatvankét kilométer hosszú kerékpárút épül a Sió mentén Tovább tekerhetünk Balatonalmádiban Klímatudatos Szekszárd Hogyan állhatnánk másképp a hulladékhoz? Három tipp, amit érdemes ellesni a passzív házak építőitől
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam