2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bringázott már reptéren? Münchenben ezt is megteheti egy kiépített pályán!

Európa egyetlen ötcsillagos repülőtere, a müncheni igen népszerű a légi utasok körében, ami nem csoda, hisz évről évre újabb innovációkkal áll elő. Augusztus 3-tól például a hegyi kerékpározás és a szabadstílusú biciklizés profijai szórakoztatják majd a várakozó utasokat, akik ki is próbálhatják a bringákat egy kiépített tesztpályán. 

A hivatalos nevén Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér Németország második legnagyobb forgalmú légikikötője, a frankfurti után. A Skytrax tavalyi World Airport Awards szavazásán 14 millió utas választotta 2-es terminálját a világ legjobbjának. A 2016-ban lezajlott, 900 millió eurós fejlesztések hozták meg számára a világsikert –  a szatellit terminál egy föld alatti vasúton érhető el.

Reptéren szörfözni? Münchenben erre is volt példa Fotó: Flughafen München Gmbh/Flo Hagena

A reptér a Skytrax szavazáson a csendes zónáival és a szórakozási lehetőségeivel is plusz pontokat gyűjtött be, a Napcab nevű alvókabinok például Wi-Fi-vel és íróasztallal vannak felszerelve. A 2-es terminálon piac is van, a folyton változó programok lebonyolítására pedig egy hatalmas teret terveztek: itt kap helyet télen a reptér saját karácsonyi vására, de volt, hogy egy hatalmas hullámmedencét telepítettek ide, amiben szörfösök mutattak be trükköket.

Az idén azonban bringások veszik át a helyüket:

augusztus 3. és 19. között tartják a Bike&Style eseményt, melyben a hegyi kerékpározás és a szabadstílusú biciklizés profijai igyekeznek majd lenyűgözni a várakozó utasokat. A rendezvény ideje alatt egy kiépített tesztpályán bárki kipróbálhatja a legújabb bringákat.

Ugyanakkor szeptember 7. és 9. között már food truckok lepik majd el a repülőteret, miközben élő főzőshow-kat láthatnak az utasok, akiket a séfek kézműves ételkülönlegességekkel kényeztetnek a standoknál.

Az eddigi sikereken felbuzdulva a müncheni repülőteret tovább újítják, bővítik: a fejlesztés legújabb üteme várhatóan 455 millió euróba kerül majd. A reptér bővített területét leghamarabb 2023-ban adják át az utasoknak.

Neked ajánljuk
Új korszak jöhet az újrahasznosításban Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Mászófallal egészül ki Dánia legkülönlegesebb erőműve Ritka gorillacsapatról, benne több kölyökről készültek felvételek Nigériában A búza termésmennyisége Magyarországon, 2004-2019
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam