2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indul az elektromos jet skik tömeggyártása Balatonvilágoson

Készen áll a tömeggyártásra a világ első electrojetje. A Narke team Balatonvilágoson kifejlesztett és környezettudatos, elektromos meghajtással gyártott jet skije a tesztelési időszak befejeztével elsőként Magyarországon előrendelhető augusztus közepétől. 

A magyar innováció, a Narke TheElectrojet® fejlesztéséről már olvashattak az érdeklődők a tavasz folyamán. 

Az ötlet néhány évvel ezelőtt pattant ki Tóthfalussy György és Rádi Péter fejéből, hozzájuk csatlakozott Juhász György és Réder Ákos párosa. Ma már több mint 40-en dolgoznak a jármű fejlesztésén és a sorozatgyártás előkészítésén Balatonvilágoson.

Az electrojet a világ összes vizén, köztük a Balatonon is közlekedhet, hisz elektromos meghajtásából adódóan megóvja a természetvédelmi oltalom alatt álló vizek élővilágát Fotó: NARKE

Az Electrojet egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort és egy Li-ion akkumulátortelepet rejt magában, amelyek átlagos használat mellett akár másfél órás üzemidőt és 55 km/h-s végsebességet biztosítanak. A karbonszál-erősítésű kompozittesthez személyre szabható okoskijelző társul, amelyről leolvasható többek között az UV-sugárzás mértéke, a töltöttségi szint, a megtett távolság, a kikötő távolsága, de még a bejövő hívásokat és üzeneteket is jelzi.

A Narke TheElectrojet® elektromos meghajtása és környezetbarát technológiája mellett a sebesség adta maximális szabadság élményét teremti meg a vízen,
kisgéphajó-vezetői engedéllyel használható. Már a névadás is kifejezi az alkotók, tervezők szándékát: a Narke eredetileg egy elektromos rájafaj, amely az Indiai-, illetve a Csendes-óceánban cirkál. Akárcsak a rája, az Electrojet is légies, és a lehető leghatékonyabban használja az energiáját.

A projekt most egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a tesztelési időszak befejeztével, a világon elsőként Magyarországon előrendelhető a Narke TheElectrojet® augusztus közepétől. A jármű népszerűsítésében az E.ON is szerepet vállalt.

Neked ajánljuk
Jöhetnek a beltéri napelemek is? Esélyt kap a maradék hungarocell – nehezen kezelhető hulladékból hasznos termék Modern kerékpárút épül Zamárdi és Balatonszárszó között Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Tovább a forrásra: Origo
Vissza
Hírfolyam