2018. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a Balatonnál is van elektromos kerékpárokat töltő hálózat

Most már elektromos kerékpárral is körbebringázhatjuk a Balatont, hiszen elkezdte működését az a 14 töltőhely, melyet a magyar tenger köré telepítettek. A régiós töltőhálózat tagjai éttermek, büfék és más szolgáltatóegységek.

„A feltételek szerint az állomásoknak legalább két csatlakozási lehetőséget kell biztosítaniuk a bicikliseknek, minimum kétórányi töltésre. Amennyiben egy kerékpáros legalább ezer forintot költ az adott állomáson, akkor ingyenes a töltés, ellenkező esetben legfeljebb 300 forintot lehet elkérni a szolgáltatásért” – mondta az ötletgazda Győrffy Árpád, a balatontipp.hu szerkesztője, a balatoni ebike töltőhálózat koordinátora.

Most már elektromos kerékpárral is körbebringázhatjuk a Balatont Fotó: Pixabay

Mint kiderült, a Balatonnál is egyre többen használnak elektromos rásegítéssel működő kerékpárokat, amelyek akkumulátorai egy feltöltéssel 40-60 kilométer alatt merülnek, így az új töltőpontoknak köszönhetően már akadálymentesen is körbe lehet bringázni a magyar tengert. 

  • A töltőpontok teljes listáját itt lehet megtekinteni. 
Neked ajánljuk
Balatoni nyár villanyautóval? Már nem kell sokat várnunk a Budapest–Balaton bringaútra Gondok vannak a Balatonnal Már a vadon élő állatok ürülékében is jelen van a műanyag Mely veszélyes kémiai anyagok hozhatók összefüggésbe a műanyag csomagolásokkal?
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam