2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célegyenesben a PécsiKe

Hiánypótló beruházás indul Pécsett: több más város példáját követve itt is elérhető lesz a közösségi kerékpármegosztás. A „pécsi” és a „bike”, azaz kerékpár szó összeolvasztása révén elnevezett PécsiKe e-közbringa-rendszer építési munkálatai a tervek szerint heteken belül elkezdődhetnek.

A pályázati forrásból megvalósuló beruházás első ütemében hét darab dokkolót építenek ki a nemrég kialakított, a belvárost és Egyetemvárost összekötő, több mint három kilométer hosszú kerékpárút nyomvonalán. Ilyen állomás működik majd a 400 ágyas klinikánál, a Barbakánnál, a Széchenyi, a Kossuth, a Búza és a 48-as téren, illetve a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Pécsett hamarosan elektromos bringákkal is lehet majd közlekedni  Fotó: Pixabay

Az elképzelések alapján összesen hetven darab biciklit bérelhetnek majd azok, akik regisztrálnak a használathoz.


A díjszabásról és a beruházásról pontos részletek még nem derültek ki, de a pecsiujsag.hu információja szerint az önkormányzat hamarosan sajtótájékoztatót tart a témáról.

Neked ajánljuk
Kerékpárbarát főváros: Lendületben a MOL Bubi Bringázz a munkába MOL Bubival Elindult a Tisza hullámterének rendezése Előttünk a vízözön? Akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra Még mindig a gyaloglás a legkörnyezetbarátabb közlekedési mód
Tovább a forrásra: pecsiujsag.hu
Vissza
Hírfolyam