2018. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Célegyenesben a PécsiKe

Hiánypótló beruházás indul Pécsett: több más város példáját követve itt is elérhető lesz a közösségi kerékpármegosztás. A „pécsi” és a „bike”, azaz kerékpár szó összeolvasztása révén elnevezett PécsiKe e-közbringa-rendszer építési munkálatai a tervek szerint heteken belül elkezdődhetnek.

A pályázati forrásból megvalósuló beruházás első ütemében hét darab dokkolót építenek ki a nemrég kialakított, a belvárost és Egyetemvárost összekötő, több mint három kilométer hosszú kerékpárút nyomvonalán. Ilyen állomás működik majd a 400 ágyas klinikánál, a Barbakánnál, a Széchenyi, a Kossuth, a Búza és a 48-as téren, illetve a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Pécsett hamarosan elektromos bringákkal is lehet majd közlekedni  Fotó: Pixabay

Az elképzelések alapján összesen hetven darab biciklit bérelhetnek majd azok, akik regisztrálnak a használathoz.


A díjszabásról és a beruházásról pontos részletek még nem derültek ki, de a pecsiujsag.hu információja szerint az önkormányzat hamarosan sajtótájékoztatót tart a témáról.

Neked ajánljuk
Elektromos közbringahálózat jön létre Pécsett Elektromos közbringahálózat jön létre Pécsett Perzsa leopárd érkezett a Pécsi Állatkertbe Gombából táskát? Baraksó Alexandra szerint lehetséges! Lézerekkel bombázza a Földet a NASA új műholdja
Tovább a forrásra: pecsiujsag.hu
Vissza
Hírfolyam