2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célegyenesben a PécsiKe

Hiánypótló beruházás indul Pécsett: több más város példáját követve itt is elérhető lesz a közösségi kerékpármegosztás. A „pécsi” és a „bike”, azaz kerékpár szó összeolvasztása révén elnevezett PécsiKe e-közbringa-rendszer építési munkálatai a tervek szerint heteken belül elkezdődhetnek.

A pályázati forrásból megvalósuló beruházás első ütemében hét darab dokkolót építenek ki a nemrég kialakított, a belvárost és Egyetemvárost összekötő, több mint három kilométer hosszú kerékpárút nyomvonalán. Ilyen állomás működik majd a 400 ágyas klinikánál, a Barbakánnál, a Széchenyi, a Kossuth, a Búza és a 48-as téren, illetve a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Pécsett hamarosan elektromos bringákkal is lehet majd közlekedni  Fotó: Pixabay

Az elképzelések alapján összesen hetven darab biciklit bérelhetnek majd azok, akik regisztrálnak a használathoz.


A díjszabásról és a beruházásról pontos részletek még nem derültek ki, de a pecsiujsag.hu információja szerint az önkormányzat hamarosan sajtótájékoztatót tart a témáról.

Neked ajánljuk
Ön bringázna a csillagösvényre emlékeztető lengyel kerékpárúton? Bécsben okoslámpákkal turbózzák fel a gyalogosforgalmat Mobilalkalmazással választhatjuk ki a legjobb dinnyét Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök
Tovább a forrásra: pecsiujsag.hu
Vissza
Hírfolyam