2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi, magyarok is szeretünk bringázni

Először készült a magyarok biciklizési szokásairól szóló nagy mintájú, átfogó kutatás. A felmérés szerint Dánia és Hollandia után Magyarországon a harmadik legmagasabb az elsősorban kerékpárral közlekedők aránya.

A Magyar Kerékpárosklub és a Medián végzett kutatást a témában az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megbízásából, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. 

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője közölte: a magyarok 17 százaléka közlekedik elsősorban biciklivel, és a leggyakoribb cél a vásárlás.

Országosan 70 százalék teker valamilyen gyakorisággal.

Sokat lendítene a bringával járók számán, ha biztonságosan le lehetne zárni az eszközöket a tömegközlekedési megállóhelyeken – emelte ki.

Először készült átfogó kutatás a magyarok kerékpározási szokásairól Fotó: Pixabay

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: azzal szembesültek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő adat a témában. A vidéki kerékpárosok számáról csupán Kisköréről voltak információk, ahol a gátőrök strigulázzák az áthaladókat – jelezte, hozzátéve: ezért rendeltek meg egy nagy mintájú, részletes kutatást, amelyhez hasonlóra még nem volt példa. Számlálókat is elhelyeztek szerte az országban.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kérdésre válaszolva a várható beruházások között említette a Budapest–Balaton bringaút kivitelezését, valamint a Balaton-kör felújítását. Révész Máriusz ehhez hozzátette a Tisza-tónál tervezett fejlesztést. Megemlítette, hogy gyermekeknek szóló füzetet adnak ki a közlekedésről, valamint kampányt indítottak azért, hogy az autósok 1,5 méteres oldaltávolságot tartsanak a biciklistáktól.

Neked ajánljuk
Több műanyagot gyártottunk, és többet is hasznosítottunk újra 2018-ban Pollennaptár (február–október) Ultrafast fashion: amikor már a fast fashion sem elég gyors Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam