2019. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A város, ahol ingyen jár sör, jégkrém vagy mozijegy a bringásoknak

Sör, jégkrém vagy mozijegy – ilyen ajándékokat kapnak azok, akik Bolognában kerékpárral, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközökkel közlekednek. A Bella Mossa elnevezésű program óriási sikernek örvend. 

Marco Amadori várostervező 2017-ben állt elő egy formabontó ötlettel, hogy még több embert vonjon be a környezettudatos utazásba. A szakember tavaly dolgozta ki a Bella Mossa – magyarul Jó Munka – nevezetű, környezetszennyezés elleni programját.

A rendszer lényege, hogy az embereknek le kell tölteniük a telefonjukra egy applikációt, amelyben rögzíthetik az útjaikat. Cserébe pedig sört, jégkrémet vagy mozijegyet kapnak ajándékba.

Most először sikerült minden embert megmozgatnunk. A pontgyűjtő rendszer nem a távolságot jutalmazza, hanem minden egyes megtett utat, hiszen nagyon fontos, hogy még egy egy kilométeres távot is fenntartható módon tegyünk meg

– mondta a BBC-nek Marco Amadori. 

A végső cél, hogy a fenntartható utazást még vonzóbbá tegyék. Úgy néz ki, hogy megéri, ugyanis mostanáig 100 helyi vállalkozás csatlakozott a kezdeményezéshez ajándékkuponokkal, amelyekből csak tavaly 16 ezret osztottak szét.

Neked ajánljuk
Ön bringázna a csillagösvényre emlékeztető lengyel kerékpárúton? Bécsben okoslámpákkal turbózzák fel a gyalogosforgalmat Oslo 95 százalékkal csökkentené a károsanyag-kibocsátását Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó Kína napos oldala
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam