2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ipolytarnócon is lehet már villanyautót tölteni

Elektromos töltőállomással bővült az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület. Ezzel lehetővé vált, hogy villanyautóval is felfedezhető legyen a határon átnyúló Novohrad–Nógrád Geopark turisztikai kínálata, aminek eddig a töltőállomás hiánya jelentette a legnagyobb gátját.

A területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) ökoturisztikai hálózatának munkatársai több bemutatóhelyen is használnak elektromos autókat a munkavégzésük során a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, így a tervezésnél és a működtetés végiggondolásánál a saját tapasztalataikra tudtak építeni – nyilatkozta Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője.

A beruházás célja első körben az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről vagy Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen. A Type2 töltési lehetőség mellett, amíg az autó töltődik, az Ipolytarnócra érkező vendégek nyugodtan részt tudnak venni a geológiai tanösvény túrán és a 4DX-moziban egy időutazáson, bejárhatják a lombkorona tanösvényt, vagy felfedezhetik a terület tanösvényhálózatát.

Ipolytarnócon is lehet már villanyautót tölteni Fotó: Flickr

A töltési lehetőség lehetővé teszi a térség felfedezését is csillagtúra-szerűen az e-autósoknak.

A BNPI ebben az évben szintén környezetvédelmi szempontokra építve újította meg az online is vásárolható Smart QR-kód-alapú belépőjegyrendszerét, valamint alakította ki a GUIDE@HAND BNPI offline is használható mobilalkalmazást.

Neked ajánljuk
Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést Fenntartható termékekkel bővít a dm Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: bnpi.hu
Vissza
Hírfolyam