2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mol Limo: egy év alatt hárommillió kilométer

A 2018 és 2019. január 25-e közötti időszak alatt hárommillió kilométert tettek meg a Mol Limók. Ez azt jelenti, hogy a közösségi villanyautók több mint tízmillió percet, átszámítva 19 évet voltak forgalomban a társaság közleménye szerint.  

2018 februárjában mi is beszámoltunk arról, hogy a Mol Limo szolgáltatás keretében 100 elektromos, valamint 200 benzinüzemű, kifejezetten városi közlekedésre tervezett márkájú gépkocsiból álló flottát helyezett üzembe a társaság. A flottában ma már száz elektromos, valamint háromszáz benzinüzemű Volkswagen up! és ötven új generációs Mercedes-Benz A osztályos jármű tartozik. 

A szeptember óta elérhető prémiumkategóriás járművekkel eddig 200 ezer kilométert tettek meg. Az elmúlt egy évben a szolgáltatásban több mint 200 ezer kilowattóra energiát használtak fel, ami megegyezik száz magyar család átlagos éves villamosenergia-fogyasztásával.

Néhány érdekesség a MOL Limóról Fotó: Facebook/Mol Limo

Mint kiderült, eddig negyvenezernél is többen regisztráltak a szolgáltatásra, közülük a legidősebb 89 éves. Időközben bővült a Limo-zóna is, így a kezdeti hatvan négyzetkilométeres terület mára már 77,5 négyzetkilométerre nőtt, párhuzamosan a flotta bővítésével.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam