2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európában zöld utat kapott az Audi töltési szolgáltatása

Nemcsak a villanyautók, de az elektromos töltőpontok száma is folyamatosan nő Európában. Ezúttal az Audi e-tron Charging Service szolgáltatás is zöld utat kapott a kontinensen, így itt az előfizetők 220 üzemeltető több mint 72 000 töltőpontját vehetik igénybe.

Németország, Ausztria, Svájc, Belgium, Hollandia, Franciaország, Olaszország, Finnország, Írország, és Luxemburg után további hat országban válik elérhetővé az egységes töltés március végéig, nyolc kelet-európai piacon pedig kicsivel később, de még ebben az évben indítható lesz a töltés az Audi kártyájával. A gyártó elmondása szerint így egyetlen szerződés

a kontinens nyilvános töltőpontjainak 80 százalékához biztosít hozzáférést, amely normál töltőket, és az IONITY akár 350 kW-ig bővíthető ultramagas teljesítményű villámtöltőit is magában foglalja.

Elindította töltési szolgáltatását az Audi Fotó: Audi

Egyelőre nincs információ arról, hogy Magyarországra is elhozzák-e a szolgáltatást. 

Az e-tron Charging Service előnye, hogy egy országon belül a partnerszolgáltatók töltőin egységes áron tudnak tölteni az autósok, amiről minden hónap végén egyetlen, jól átlátható számlát kapnak. Az országok közötti egységesség megoldása azonban kevésbé sikerült, hiszen a díjazás alapja eltérő: hol az alkalmakért, hol pedig a töltés ideje vagy éppen a felvett kilowattórák alapján kell fizetnünk.

Neked ajánljuk
Így utazhat környezettudatosan Fenntartható utakon az Audi Jó a környezetnek, jó a perselyednek – turizz tudatosan! David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam