2020. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idehaza is lesznek Ionity-töltők

Az Ionity Magyarországon is telepít töltőpontokat – az első villanykutakat a Bábolna pihenőbe, az autópálya déli oldalára tervezik. Az átadás időpontjáról nincs hivatalos információ, de minden jel arra utal, hogy a töltőket még az első fél év során beüzemelik.

Az Ionity jellemzően 6 db, egyenként maximum 350 kW teljesítményű, CCS szabványú oszlopot telepít az ilyen helyszínekre, így valószínűleg az M1-es mellé is ennyi töltő kerül.

Bár autó még nincs, ami ki tudja használni a maximális teljesítményt, a koreai villanyautók 70-75 kW-tal, a Jaguar I-Pace már közel 100 kW-tal, az Audi e-tron pedig akár 150 kW-tal is tud majd tölteni.

A Porsche Taycan megérkezéséig a csúcstartó egy szoftverfrissítés után várhatóan a Tesla Model 3 lesz, ami ideális esetben akár 250 kW teljesítményen is képes fogadni az energiát, de jelenlegi állapotában a Tesla Model 3 is megelégszik 125 kW-tal.

Magyarországon is lesznek Ionity töltők Fotó: Ionity

A térképen ugyan nem szerepel, de a Villanyautósok úgy tudják, hogy

az Ionity valahol máshol is tervez töltőpontot Magyarországon, amely szintén elkészülhet még idén.

Az M1-es autópályán, Bécs felé haladva az osztrák szakaszon Göttlesbrunn közelében készül a következő Ionity-állomás, amely alig 120 km-re található a Bábolna pihenőtől. 

Neked ajánljuk
Ennyi volt! Másfél nap alatt lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat Ennyi volt! Másfél nap alatt lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam